Nagyszerű magyar siker az olaszországi utánpótlás Eb-n: Ecseki Nándor – az erdélyi Bálint Bernadett partnereként – ezüstérmes lett az ifjúsági vegyes párosok versenyében. Ugyanő Szudi Ádám oldalán fiú párosban a vasárnapi elődöntőbe került.

A Riva del Gardában zajló kontinensviadal utolsó előtti napján hét versenyszámban hét magyar „egység” volt érdekelt. Először a párosok nyolcaddöntőit rendezték, és mindhárom magyar kettős győzelemmel folytatta szereplését.

Nyert ifi fiú párosban a Szudi Ádám, Ecseki Nándor duó román, belga riválisával szemben (nagyon simán), ifi lány párosban Imre Leila és Nagypál Csilla olasz vetélytársai ellen (négy szettben) és a Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya serdülő lánypáros is bolgár ellenfelét felülmúlva (kiélezett csatában).

Ez azt jelentette, hogy a délután folyamán mindhárom magyar páros úgy állhatottasztalhoz, hogy ha győz, már biztosan a dobogón végez.

A trióból ez végül is a Szudi, Ecseki párosnak sikerült: 3-1-re győzött az orosz Csernyov, Iszmajlov kettős ellen, így máris újabb érmet ünnepelhetett a magyar tábor. Imre Leiláék portugál, Hartbrich Leoniék francia pártól szenvedtek vereséget a négy közé jutásért rendezett mérkőzésen. Szudiék vasárnap svéd vetélytárssal mérkőznek a döntőbe kerülésért.

Az egyesek napi küzdelmei nem alakultakilyen jól. Szudi Ádám a nyolc közé jutásért hatalmas csatában 4-3-as vereséget szenvedett a svéd Ranefurtól, így kiesett. Elbúcsúzott a serdülő fiúk viadalán Molnár István Patrik is, miután 4-0-ra kikapott a dán Dillingtől, és szintén alulmaradt Hartbrich Leonie a serdülő lányok 8 közé jutásért vívott meccsén a román Dragoman ellenében.

Az ifik vegyes páros számában az már pénteken kiderült, hogy Ecseki Nándor – az erdélyi Bálint Bernadett oldalán – érmet nyer, ám arra csak szombat délután derült fény, hogy a medál nem bronz lesz. A kettős 3-1-re verte az elődöntőben a török Gündüz, Uzel duót, így bejutott az este negyed 8-kor kezdődő döntőbe.

S a fináléban is remekül kezdtek Nándiék a horvát Tomislav Pucar, Lea Rakovac pár ellen: az első két szettet egyaránt 11-9-re nyerték. A folytatás azonban a riválisé lett: a délszlávok előbb egyenlítettek, majd az ötödik szettet 12-10-re nyerve övék lett az aranyérem is. Kár érte, hogy így alakult, ezzel együtt: az ezüst több mint bravúr.

IFJÚSÁGIAK

Fiú egyes

A 8 közé jutásért

Szudi Ádám–Elias Ranefur (svéd) 3-4 (9, -5, 7, -10, -7, 2, 7)

Fiú páros

A 8 közé jutásért

Szudi Ádám, Ecseki Nándor–Alexandru Manole, Thibaut Darcis (román, belga) 3-0 (3, 8, 9)

A 4 közé jutásért

Szudi Ádám, Ecseki Nándor–Konsztantyin Csernyov, Szadi Iszmajlov (orosz) 3-1 (7, 3, -8, 15)

Leány páros

A 8 közé jutásért

Imre Leila, Nagypál Csilla–Giorgia Piccolin, Bianca Bracco (olasz) 3-1 (-7, 8, 7, 5)

A 4 közé jutásért

Imre Leila, Nagypál Csilla–Rita Fins, Patricia Maciel (portugál) 2-3 (5, -6, -9, 8, -2)

Vegyes páros

Elődöntő

Ecseki Nándor, Bernadett Bálint (romániai)–Ibrahim Gündüz, Damla Uzel (török) 3-1 (-10, 9, 7, 7)

Döntő

Ecseki Nándor, Bernadett Bálint (romániai)–Tomislav Pucar, Lea Rakovac (horvát) 2-3 (9, 9, -8, -9, -10)

SERDÜLŐK

Fiú egyes

A 8 közé jutásért

Molnár István Patrik–Andreas Dilling (dán) 0-4 (-3, -7, -6, -5)

Leány egyes

A 8 közé jutásért

Hartbrich Leonie–Andrea Dragoman (román) 1-4 (9, -9, -6, -7, 4)

Leány páros

A 8 közé jutásért

Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya–Esin Said, Maria Jovkova (bolgár) 3-2 (9, -7, -14, 6, 6)

A 4 közé jutásért

Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya–Leili Mostafavi, Romane Le Scour (francia) 2-3 (10, -9, -8, 6, 6)

Az Eb-ről szóló korábbi beszámolóink

1. nap (július 11.)

2. nap (július 12.)

3. nap (július 13.)

4. nap (júlus 14.)

5. nap (július 15.)

6. nap (július 16.)

7. nap (július 17.)

8. nap (július 18.)

 

 

 

 

Go to top