A Szombathelyen zajló magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság zárónapján a serdülők egyéni versenyeit rendezték. A még állva maradt két magyar játékos közül a 12 éves (!) András Csaba remekelt, a negyeddöntőbe jutott, s ott a viadal első kiemeltjétől kapott ki.

Igazi szenzáció volt András Csaba szereplése a magyarok számára addig kevés számottevő sikert hozó szombathelyi nemzetközi bajnokságon: a BVSC-Zugló 12 esztendős játékosa (aki még jövőre is érdekelt az eggyel fiatalabbak, vagyis az újoncok korosztályában...) vasárnap délelőtt mindkét mérkőzését megnyerte, így a legjobb nyolc közé jutott..

ANDRAS Csaba2

András előbb a svéd Gullbót, majd a spanyol Soriát múlta felül egyaránt 3-1-re, s ezzel – bomba meglepetésre – a negyeddöntőbe került. Ott a viadal első kiemeltje, a román Cristian Pletea várt rá, s András a 14-12-re megnyert első játszmát követően 3-1-es vereséget szenvedett, ám produkciójáért természetesen maximális dicséret illeti. (FOTÓ: MOATSZ/Kalocsai Richárd)

A másik, még állva maradt magyar versenyző, az idén még szintén újonckorú Harasztovich Fanni a 16 közé jutásért 3-0-ás vereséget szenvedett tajvani riválisától.

Serdülő egyesben a fiúk versenyét a román Cristian Pletea, a lányokét a Harasztovichot legyőző tajvani Tsai Yu-chin nyerte.

Serdülő fiú egyes

A 16 közé jutásért

András Csaba–Viktor Gullbo (svéd) 3-1

A 8 közé jutásért

András Csaba–Javier Soria (spanyol) 3-1

A 4 közé jutásért

András Csaba–Cristian Pletea (román) 1-3

Serdülő leány egyes

A 16 közé jutásért

Harasztovich Fanni–Tsai Yu-chin (tajvani) 0-3

A viadal összes eredménye ITT.

A negyedik napon történtek összefoglalója ITT.

A viadal harmadik napjának összefoglalója ITT.

A viadal második napjáról szóló összefoglaló ITT.

A viadal első napjáról készült összefoglaló írásunk ITT.

A verseny beharangozója ITT.

Go to top