Harmincöt ország versenyzőinek részvételével szerdán a szombathelyi Aréna Savariában megkezdődött az ITTF utánpótlás-körversenysorozatába tartozó magyar nemzetközi ifjúsági és serdülő bajnokság. Az első napon az ifjúságiak egyéni számai szerepeltek a programban, s csütörtökre összesen hat „egységünk” maradt versenyben.

Az ifjúsági fiú és leány egyesben összesen huszonegy magyar fiatal volt érdekelt, közülük Majoros Bence, illetve Imre Leila világranglista-helyezése alapján automatikusan a 64-es főtáblára kapott besorolást, így ők ketten nem álltak asztalhoz a csoportselejtezőkben.

A kvalifikációs küzdelmekből végül további öt fiú (Bruckner Máté, Böhm Gábor, Kovács Sebestyén, Balázs Bence és Heiszman Henrik), valamint két lány (Hartbrich Leonie, Fehér Zsófia)jutott tovább az egyenes kieéses szakaszba. Közülük – Majoros, illetve Imre mellett – Bruckner és Böhm, valamint Hartbrich közvetlenül a 64 közé jutott, a többiekre plusz feladat várt az este folyamán. Kovács, Balázs és Heiszman közül csak az előbbi vitte át a „lécet”, s mivel kikapott Fehér is, a 32 közé jutásért három fiú állhatott asztalhoz.

Kovács Sebestyén nagyot küzdött, de 4-2-re vesztett az orosz Csernovval szemben, Majoros azonban továbblépett, bár 3-0-ás vezetésről kis híján „sikerült” elveszítenie a cseh Klos elleni meccsét. A nap mérkőzését Bruckner játszotta a japán Miyazakival: a BVSC játékosa remekelt, s nem mindennapi szervacsata közepette legyőzte nála jóval előrébb rangsorolt távol-keleti riválisát. Ennek nyomán két magyar fiú folytathatja az egyes küzdelmeit a második napon, már a 16 közé jutásért.

A lányok között szintén ketten maradtak talpon a 32 között: Imre Leila a finn Lundströmöt intézte el 4-2-re, a még serdülőkorú Hartbrich Leonie pedig – nagyszerű produkciót nyújtva – az angol Tsaptsinos ellen győzött 4-1-re, ami azt jelentette: összesen négy hazai játékosért szoríthatunk az egyesek folytatásában.

Az ő programjuk a 16 közé jutásért: Majoros–Dilling (dán), Bruckner–Ruiz (francia), Imre–Singeorzan (román), Hartbrich–Bálint (román).

A párosok a nyolcaddöntőig jutottak el a nyitónapon. A fiúk mezőnyében a Bruckner Máté, Majoros Bence kettős mellett – nem akármilyen meglepetést okozva – a Böhm Gábor, Kovács Sebestyén duó is sikerrel vette mindkét szerdai akadályt: az utóbbi páros (akárcsak néhány hete Varasdon, a horvát nemzetközi bajnokságon) legyőzte a jóval esélyesebb román Pleteát és Sipost. A lányok viadalán nem jutott magyar páros a 16 közé.

A szombathelyi verseny csütörtök reggel 9 órától folytatódik.

A magyarok első napi eredményei:

IFJÚSÁGI FIÚ EGYES

Csoportmérkőzések

Bruckner Máté–Erik Paulin (szlovén) 3-0, – Adam Brat (szlovák 3-1, –Matija Hrelec (horvát) 3-0. Bruckner csoportjában az 1. helyen végzett, és továbbjutott.

Böhm Gábor–Marko Vidacek (horvát) 1-3, –Tomasz Tomaszuk (lengyel) 3-0, Dimitrije Levajac 3-1. Böhm csoportjában az 1. helyen végzett, és továbbjutott.

Kovács Sebestyén–Andreas Dilling (dán) 1-3, –Kalin Kisev (bolgár) 3-0, Diego Sanchez (spanyol) 3-2. Kovács S. csoportjában a 2. helyen végzett, és továbbjutott.

Balázs Bence–Daniel Mijatovic (horvát) 3-0, –Markus Myllarinen (finn) 3-0, Mahmoud Fathy (egyiptomi) 0-3. Balázs csoportjában a 2. helyen végzett, és továbbjutott.

Heiszman Henrik (háromfős csoportban) –Luca Bressan (olasz) 3-0, –Vlastimil Buben (cseh) 2-3. Heiszman csoportjában a 2. helyen végzett, és továbbjutott.

Timafalvi Gergő–Remi Menand (francia) 3-1, –Nicolas Simonet (svájci) 2-3, Tomas Kopanyi (szlovák) 1-3. Timafalvicsoportjában a 3. helyen végzett, és kiesett.

Kramarics Gergő–Youssef Abdel-Aziz (egyiptomi) 3-2, –Filip Radovic (montenegrói) 3-2, Adrian Dugiel (lengyel) 0-3. Kramarics csoportjában a 3. helyen végzett, és kiesett.

Molnár István Patrik–Valentyin Henin (fehérorosz) 3-0, –Patrik Klos (cseh) 1-3, Josip Arbanas (horvát) 1-3. Molnár csoportjában a 3. helyen végzett, és kiesett.

Kovács Gábor–Kamil Nalepa (lengyel) 2-3, –Chen Yen-heng (tajvani) 3-1, Thibaut Darcis 0-3. KovácsG. csoportjában a 3. helyen végzett, és kiesett.

Both Levente–Florian Cnudde (belga) 1-3, –Viggo Kippel (svéd) 1-3, Lai Chi-chien (tajvani) 0-3. Both L. csoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

Makk Benedek–Jakub Nemeczek (cseh) 0-3, –Jakub Pavolka (szlovák) 0-3, Daniele Pinto (olasz) 2-3. Makk csoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

A 64 közé jutásért

Kovács Sebestyén–Dimitri Brunner (svájci) 4-2

Heiszman Henrik–Florian Cnudde (belga) 3-4

Balázs Bence–Stefan Todorov (bolgár) 1-4

A 32 közé jutásért

Majoros Bence–Patrik Klos (cseh) 4-3

Bruckner Máté–Miyazaki Tomo (japán) 4-1

Böhm Gábor–Deni Kozul (szlovén) 0-4

Kovács Sebestyén–Konsztantyin Csernov (orosz) 2-4

IFJÚSÁGI LEÁNY EGYES

Csoportmérkőzések

Hartbrich Leonie–Helena Zetterström (svéd) 2-3, –Melanie Bierdrager (holland) 3-0, –Maja Haugen Gjelle (norvég) 3-1. Hartbrich csoportjában a 2. helyen végzett, és továbbjutott.

Fehér Zsófia–Izabela Lupulesku (szerb) 1-3, –Jung Dana (dél-koreai) 3-0, –Ilka Doval (norvég) 3-1. FehérZs. csoportjában a 2. helyen végzett, és továbbjutott.

Nagypál Csilla–Pihla Eriksson (finn) 3-1, –Tamara Pavcnik (szlovén ) 0-3, –Marija Jovkova (bolgár) 0-3. Nagypál Cs. csoportjában a 3. helyen végzett, és kiesett.

Zs. Szabó Kira–Maria Tsaptsinos (angol) 3-2, – Andrea Pavlovic (horvát) 0-3, –Nathalie Marchetti (belga) 0-3.Zs. Szabó csoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

Orosz Sára–Ema Marn (horvát) 0-3, –Sara Ballester (spanyol) 0-3, –Jennie Wolf (német) 2-3. Oroszcsoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

Szabó Dalma–Karolina Furkova (szlovák) 2-3, –Yomna Sorour (egyiptomi) 2-3, –Tsai Yu-chin (tajvani) 0-3. Szabócsoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

Bakó Szilvia–Marharita Baltusitye (fehérorosz) 1-3, –Agata Zakrzewska (lengyel) 1-3, Dorina Srebrnjak (horvát) 0-3. Bakócsoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

Veszely Klaudia–Filippa Bergand (svéd) 0-3, –Nagyezsda Bogdanova (fehérorosz) 0-3, –Oceane Guisnel (francia) 0-3. Veszelycsoportjában a 4. helyen végzett, és kiesett.

A 64 közé jutásért

Fehér ZsófiaAlaa Saad (egyiptomi) 0-4

A 32 közé jutásért

Imre LeilaAnnika Lundström (finn) 4-2

Hartbrich Leonie–Maria Tsaptsinos (angol) 4-1

IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS

A 64 közé jutásért

Balázs Bence, Kovács Gábor–Crt Grm Urbancic, Kalin Kisev (szlovén, bolgár) 1-3

A 32 közé jutásért

Bruckner Máté, Majoros Bence–Youssef Abdel-Aziz, Karim Elhakem (egyiptomi) 3-0

Böhm Gábor, Kovács Sebestyén–Bas Hergelink, Stellan Smid 3-1

Timafalvi Gergő, Molnár István Patrik–Lai Chi-chien, Miyazaki Tomo (tajvani, japán) 2-3

Kramarics Gergő, Makk Benedek–Romain Ruiz, Nolan Givone 2-3

Heiszman Henrik, Both Levente–Konsztantyin Csernov, Nyikita Jarusin 2-3

A 16 közé jutásért

Bruckner Máté, Majoros Bence–Hrelec, Vidacek (horvát) 3-1

Böhm Gábor, Kovács Sebestyén–Cristian Pletea, Rares Sipos (román) 3-1

IFJÚSÁGI LEÁNY PÁROS

A 32 közé jutásért

Imre Leila, Nagypál Csilla–Anasztaszja Komova, Anna Plotnyikova (orosz) 3-2

Hartbrich Leonie, Nathalie Marchetti (belga)–Shahd Kamal, Yomn Sorour (egyiptomi) 3-1

Fehér Zsófia, Orosz Sára–Paulina Knyszewska, Agata Zakrzewska 0-3

Bakó Szilvia, Veszely Klaudia–Caroline Hajok, Janina Kammerer (német) 0-3

Szabó Dalma, Zs. Szabó Kyra–Alina Nyikicsanka, Hanna Pacejeva (fehérorosz) 0-3

A 16 közé jutásért

Imre Leila, Nagypál Csilla–Klara Cakol, Dorina Srebrnjak (horvát)0-3

Hartbrich Leonie, Nathalie Marchetti (belga)–Krisztina Kazanceva, JelinaRub (orosz) 0-3

A viadalról szóló beharangozó írásunk ITT.

Go to top