Bravúros magyar párosgyőzelemmel kezdődött a Szombathelyen zajló magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság második napja, de aztán a Bruckner Majoros kettős a negyeddöntőben kikapott. Egyesben Majoros Bence a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget.

A Bruckner Máté, Majoros Bence ifjúsági fiú páros lehengerlő játékkal – bomba meglepetésre – 3-1-re legyőzte az első helyen kiemelt japán Ryuzaki Tonin, Kakitsuka Masato kettőst a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen.

A magyar duó az elődöntőbe kerülésért a francia Nolan Givone, Romain Ruiz párral találkozott kora délután, és sajnos nem tudta megismételni reggeli teljesítményét: a vetélytárs 3-1 arányban diadalmaskodott.

A másik, még versenyben lévő magyar páros elbúcsúzott a 8 közé jutásért: Böhm Gábor, Kovács Sebestyén–Marek Badowski, Jakub Folwarski (lengyel) 3-0 (7, 6, 11).

Egyesben négy magyar folytathatta a viadalt a legjobb 32 között, de közülük csak Majoros Bencének sikerült a továbbjutást kiharcolnia: a nyírbátori játékos 4-2-re verte a dán Andreas Dillinget. Bruckner Máté 4-1-re kikapott a franciák legjobbjainak egyikétől, Romain Ruiztól, s vesztett a két lány is: Imre Leila a román Arina Singeorzan ellen 4-1-re, míg Hartbrich Leonie a székelyföldi Bálint Bernadettel szemben maradt alul 4-0-ra.

Az egyesben egyedüliként állva maradt magyarnak, Majorosnak nem volt szerencséje: az elsőként kiemelt japán Ryuzaki ellen folytatta a nyolcaddöntőben. Párosban összejött a bravúr, miért ne jöhetne össze egyesben is...? – gondoltuk a mérkőzés előtt, de az ázsiai ellenállhatatlannak bizonyult, és (bár Bencének is akadtak remek pillanatai) 4-2-re győzött.

IFJÚSÁGI FIÚ EGYES

A 16 közé jutásért

Majoros Bence–Andreas Dilling (dán) 4-2 (8, -9, 6, 6, -9, 9)
Bruckner Máté–Romain Ruiz (francia) 1-4 (-5, 8, -5, -6, -5)

A 8 közé jutásért
Majoros Bence–Ryuzaki Tonin 2-4 (-4, -16, 6, -8, -6)

IFJÚSÁGI LEÁNY EGYES

A 16 közé jutásért

Imre Leila–Arina Singeorzan (román) 1-4 (-9, 9, -13, -2, -8)
Hartbrich Leonie–Bálint Bernadett (romániai) 0-4 (-7, -8, -8, -9)

IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS

A 8 közé jutásért

Bruckner Máté, Majoros Bence– Tonin Ryuzaki, Masato Kakitsuka 3-1 (5, -5, 6, 6)
Böhm Gábor, Kovács Sebestyén–Marek Badowski, Jakub Folwarski (lengyel) 3-0 (7, 6, 11)

A 4 közé jutásért

Bruckner Máté, Majoros Bence–Romain Ruiz, Nolan Givone (francia) 1-3 (-7, -7, 10, -5)

br maj

A viadal első napjáról készült összefoglaló írásunk ITT.

A verseny beharngozója ITT.

Go to top