A Varasdon zajló horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokság negyedik napján véget értek a csapatversenyek. Ifjúsági együtteseink remekeltek: a lányok ezüst-, a fiúk bronzérmesek lettek. A serdülő fiúk közül egyesben ketten jutottak fel a főtáblára.

A vasárnapig tartó, 19 ország versenyzőit felvonultató esemény szombati játéknapjának délelőttjén az egész magyar küldöttség az ifjúsági fiúk A-csapatának szurkolt Varasdon, a pazar városi sportcsarnokban, s a fiatalok mind a lelátón, mind az asztalnál jól vizsgáztak. A negyeddöntőben a Majoros Bence, Bruckner Máté, Timafalvi Gergő összetételű gárda nagy csatában, 3-2-re felülmúlta az orosz, angol, bosnyák vegyes csapatot, így az elődöntőbe került, s az első helyen kiemelt románok ellen kísérelte meg kiharcolni a fináléba kerülést. A negyeddöntőben a mieink közül Majoros két, Timafalvi egy győzelemmel járult hozzá a sikerhez. Az ifjúsági lányokra szintén elődöntő várt: a csoportmeccsek után erőnyerőként a négy közé jutó, Imre Leila, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya összeállítású trió Oroszország A-csapatával találkozott.

A fiúk mérkőzése sokáig emlékezetes, hatalmas csatát hozott, s a fantasztikus lelátói miliőhöz a végsőkig feszült hangulat társult odalenn, az asztalnál. Az első meccsen Majoros 2-1-re, a negyedik játszmában pedig már 7-2-re vezetett az egyesben elsőként rangsorolt Cristian Pletea ellen, ám a román fordítani tudott. A folytatásban Bruckner Máté – alighanem élete eddigi legjobb teljesítményével legyőzte az idei serdülő Európa-bajnok Rares Sipost, majd Timafalvi Gergő, szintén nagyszerű produkció után, alulmaradt Alexandru Manoléval szemben. Majoros viszont brillírozva egyenlített Sipos felülmúlásával, így a Bruckner–Pletea meccsre maradt a döntés. Azon a rivális szoros szettekben, de 3-0-ra nyert, így a románok jutottak a döntőbe, a mieinké a bronz lett.(A románok később megszerezték az aranyérmet is, mitán 3-1-re felmúlták a szlovénokat.)

A magyar lányok kora este nem csak remekeltek, hanem győztek is az elődöntőben! A még serdülő korú Hartbrich Leonie ugyan 3-2-re kikapott az oroszok legjobbjától, Kolistól, a továbbiakban már csak a magyarok ünnepelhettek: Imre Leila 3-0-ra elintézte Iszpiriant, az ugyancsak serdülő Fehér Orsolya szintén nem veszített játszmát Komova ellen, s az i-re Imre tette fel a pontot Kolis legyőzésével.

Az esti döntőben aztán az oroszok B- (valójában elsőszámú) gárdája volt Leiláék ellenfele a döntőben. Sajnos őket már nem sikerült megszorítani: Scserbatih, Tajlakova és Kazanceva is magabiztosan nyerte a saját mérkőzését. Ezzel együtt a magyar csapat minden dicséretet megérdemel: két, a mezőny zöménél még fiatalabb játékossal a soraiban harcolta ki a döntőbe jutást, ami feltétlenül biztató a jövőre nézve.

A nyolcaddöntős serdülő fiú A-együttes péntek késő este 3-2-es vereséget szenvedett az oroszok B-csapatától. Egyesben sikerrel vette a csoportküzdelmeket, így a főtáblára jutott Both Olivér és Juhász Patrik (előbbi a nála jóval esélyesebb osztrák Kolodziejczyket is fölülmúlta), András Csaba, Terék Norbert és Molnár Dávid a vigaszágon folytatja a versenyt.

Szeptember 20., szombat

CSAPATVERSENYEK

IFJÚSÁGI FIÚK

Negyeddöntő

Magyarország A–Oroszország, Anglia, Bosznia-Hercegovina vegyes 3-2

Bruckner Máté–Helshan Weerasinghe 0-3

Majoros Bence–Andrej Szemenyov 3-1

Timafalvi GergőLuka Matkovic 3-1

Bruckner MátéAndrej Szemenyov 1-3

Majoros Bence–Helshan Weerasinghe 3-0

Az elődöntő párosítása: MagyarországRománia, SzlovéniaSzlovákia.

Elődöntő

Magyarország ARománia A 2-3

Majoros Bence–Cristian Pletea 2-3

Bruckner Máté–Rares Sipos 3-2

Timafalvi GergőAlexandru Manole 2-3

Majoros Bence– Rares Sipos 3-1

Bruckner Máté–Cristian Pletea 0-3

 

IFJÚSÁGI LÁNYOK

Elődöntő

Magyarország–Oroszország A 3-1

Harbrich Leonie–Anasztaszja Kolis 2-3

Imre Leila–Angelina Iszpirian 3-0

Fehér Orsolya–Anasztaszja Komova 3-0

Imre Leila–Anasztaszja Kolis 3-2

Döntő

Oroszország BMagyarország 3-0

Harbrich Leonie–Valerija Scserbatih 0-3

Imre Leila–Marija Tajlakova 0-3

Fehér Orsolya–Krisztina Kazanceva 0-3

 

SERDÜLŐ FIÚK

Nyolcaddöntő

Magyarország A–Oroszország B 2-3

Juhász Patrik–VlagyimirSzidorenko 3-1

Terék Norbert–Makszim Grebnyov 0-3

Juhász Patrik, Terék Norbert–VlagyimirSzidorenko, Makszim Grebnyov 2-3

Juhász Patrik–Makszim Grebnyov 3-0

Terék Norbert–VlagyimirSzidorenko 1-3

 

EGYÉNI VERSENYEK

SERDÜLŐ FIÚK

Egyes, csoportmérkőzések

Juhász Patrik

   –Lazar Tomics (szerb) 3-2

   –Mihai Zamfir (román) 1-3

   –Jakov Tica (horvát) 3-0

Both Olivér

   –Tomislav Markotic (horvát) 3-0

   –Maciej Kolodziejczyk (osztrák) 3-0

   –Dragos Popescu (román) 3-1

András Csaba

   –Lovro Zovko (horvát) 3-2

   –Tilen Cvetko (szlovén) 2-3

   –Artyem Tyihonov (orosz) 0-3

Terék Norbert

   –Carlo Rossi (olasz) 1-3

   –Tomas Koldas (cseh) 2-3

   –Akos Benko (szerb) 3-1

Molnár Dávid

   –Bogdan Singeorzan (román) 1-3

   –Ivor Ban (horvát) 3-0

   –Stefan Peko (szlovák) 1-3

 

A korábbi napokról szóló beszámolók, illetve az eredmények:

SZERDA

CSÜTÖRTÖK

PÉNTEK

Go to top