global-coaching-seminar

2015 decemberében, Luxemburgban tartott edzői továbbképzést Li Xiaodong, aki a kínai női felnőtt válogatott vezetőedzője volt, 12 éven keresztül edzősködött a pekingi csapatnál és 25 évet a kínai válogatottnál. A kínai szövetség Technikai Bizottságának vezetője, a shanghai-i sportakadémia professzora.

Olyan világ és olimpiai bajnokoknak az edzője volt, mint Wang Tao, Teng Yi, Yan Sen, Wang Liquin, Wang Nan. Számos tudományos kutatás vezetője volt és több tudományos publikáció fűződik a nevéhez különböző szaklapokban.
A három napos szeminárium során az első két napon délelőtt és délután is kb. 3-3 órás előadást tartott az asztalitenisz legfontosabb jellemzőiről, mint például a sportág fejlődésének szakaszairól, a kínaiak által legfontosabbnak tartott öt játékösszetevőről, az edzések legfontosabb módszertani kérdéseiről, az edzői munka alapvetéseiről, a játéksokkal való bánásmódról.
A harmadik napon kerekasztal-beszélgetés keretében a szeminárium résztvevői tehették fel kérdéseiket a korábban elhangzottakkal kapcsolatban és attól teljesen függetlenül is. A jelenlegi összefoglaló a Li Xiaodong által elmondottak összefoglalása. A táblázatok és ábrák forrása Li Xiaodong előadáshoz használt diasora.

adobe-pdf

Összefoglaló letöltése: (PDF)

Go to top