A hétfő óta Nandzsingban tartózkodó magyar asztaliteniszezők trénere, Bátorfi Zoltán a helyszínről számolt be a moatsz.hu-nak a szombaton kezdődő ifjúsági olimpián eddig szerzett tapasztalatokról.

„Magam versenyzőként ott voltam az 1996-os olimpián Atlantában, így van összehasonlítási alapom: az ifjúsági játékok a körítést illetően semmiben sem különböznek a felnőttek eseményétől. Mi is külön erre a célra felhúzott olimpiai faluban lakunk, amelyben akad huszonöt emeletes épület is.

A magyar csapat háza kilenc emeletes, mi, pingpongozók a teniszezőkkel lakunk egy-egy lakásban: Szudi Ádámmal Bíró André és edzője a lakótársunk, míg Imre Leila az elmúlt hetekben egyesben, párosban és csapatban is U16-os Európa-bajnoki címet szerző Stollár Fannyval, valamint Bondár Annával osztozik a szálláson.

magyarhaz

A város egyébként hatalmas, az asztalitenisz-versenyeknek otthont adó csarnok egy óra buszútra fekszik a falutól. A nagy lelátókkal körülvett létesítményben négy asztalt állítottak fel, és az összesen hatvannégy versenyző további haton gyakorolhat a beütőteremben. Az utazás kissé körülményes, az olimpiai helyszínek környékén egyre nagyobb a tömeg, és a szerdai érkezési dömping óta úgy érzem, lehet, hogy a falu szűkös lesz ennyi sportolónak és kísérőnek.

Ezzel együtt természetesen Ádámmal és Leilával együtt már most érezzük és élvezzük az olimpiai hangulatot. Az étkezéssel minden rendben, a szervezők nemzetközi konyháról is gondoskodtak. Egyébként mindenki rendkívül készséges, az önkéntesek lesik a gondolatainkat is, csak kár, hogy szinte semmit nem beszélnek angolul. Ahogyan az olimpiákon szokás, a biztonság Nandzsingban is mindenekelőtt való: az átvizsgálási kapukon egy üveg vízzel is csak úgy lehet túljutni, ha beleiszunk a palackba.

Az idő amúgy meglehetősen esős, ugyanakkor meleg, párás, de ez sem zavar minket, mert most már itt van a nyakunkon a szombati megnyitó és a vasárnapi rajt, amit nagyon várunk.”

Az ifjúsági olimpiával kapcsolatos korábbi beszámoló itt: http://moatsz.hu/index.php/hirek/utanpotlas/306-szombaton-megnyito-az-ifjusagi-olimpian

Go to top