pattantyus-adam-32-kozott-bucsuzott

Pattantyús Ádám 4:0-ra kikapott az ukrán színekben versenyző Kou Lejtől a férfi egyes harmadik fordulójában, ezzel utolsóként a magyarok közül befejezte szereplését a szucsoui világbajnokságon. A világranglista 10., illetve 49. helyén álló Csuang Csi-jüan és Adrian Crisan elbúcsúztatása után nem sikerült az újabb bravúr Pattantyúsnak, pedig papíron az eddigi leggyengébb ellenfelével találkozott a legjobb 32 között, akit a tavalyi csehországi World Tour-versenyen 4:3-ra megvert. Azt persze lehetett tudni, hogy Kou Lej sem fakezű játékos – máskülönben nehezen tudta volna legyőzni az előző körben a 23. kiemelt Bastian Stegert –, és ezt bizonyította a mi fiunk ellen is.

A 27 éves, kínai születésű ukrán (80. a világranglistán) nem jött zavarba Pattantyús (90.) stílusától, és 3:0-s előnybe került. A negyedik szettben volt a magyar játékosnak a legtöbb esélye, de hiába küzdött és hárított mérkőzéslabdákat, végül ezt sem tudta megnyerni. Ezzel együtt szucsoui teljesítményére igazán büszke lehet.

Férfi egyesben a nyolcaddöntőbe három született európai jutott be: a német Timo Boll és Patrick Franziska, valamint a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov.

VILÁGBAJNOKSÁG, SZUCSOU
4. NAP
FÉRFI EGYES, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Kou Lej (ukrán, 62.)–Pattantyús Ádám 4:0 (11:5, 11:9, 11:8, 16:14)

Az első nap magyar eredményei
A második nap magyar eredményei
A harmadik nap magyar eredményei
A negyedik nap magyar eredményei

Go to top