Harmadik csoportmérkőzését megnyerte, így bejutott a nyolc közé Póta Georgina a Bakuban zajló Európa Top–16 viadalon, a negyeddöntőben azonban vereséget szenvedett Li Jiaótól. A játéknap végén aztán újabb siker következett az 58. helyért.

A versenyen másodikként kiemelt magyar játékos a romániai Szőcs Bernadette-tel játszotta utolsó csoportmeccsét, és négy szettben diadalmaskodott ellene. Ezzel Póta a négyes második helyét szerezte meg, és fölkerült a nyolcas főtáblára. A szombat délutáni negyeddöntőben a holland színekben versenyző – amúgy a Postásban légióskodó – Li Jiaóval találkozott. Ginának jók voltak az esélyei, hiszen a riválisával vívott legutóbbi két mérkőzésén ő győzött, ám most ez nem sikerült: a már négy nyert szettre zajló mérkőzést a vetélytárs nyerte 4-1-re

Póta az 58. helyért folytathatta a viadalt, s győzött is az alsóházi meccsén: a német Kristin Silbereisent 4-1-re múlta felül. Vasárnap a török-kínai Hu Melek lesz az ellenfele, a tét az 5. hely.

Nők. B csoport: Póta Georgina–Szőcs Bernadette (romániai) 3-1 (7, 11, -8, 11), Wu Jia-duo (német)–Li Qian (lengyel) 3-0 (7, 6, 6). A csoport végeredménye: 1. Wu Jia-duo 3 győzelem, 2. Póta Georgina 2, 3. Li Qian 1, 4. Szőcs Bernadette 0.

Negyeddöntő: Póta GeorginaLi Jiao (holland) 1-4 (-7, -7, -6, 7, -6).

Az 58. helyért: PótaKristin Silbereisen (német) 4-1 (2, 10, 10, -5, 6).

A női főtábla programja ITT.

A viadal első napjáról szóló beszámoló ITT.

A verseny beharangozó írása ITT.

Go to top