Fölényes, 3-0-ás győzelmet aratott Hongkong ellen, s ezzel a hetedik szerezte meg a magyar fiúcsapat a Sanghajban zajló ifjúsági világbajnokságon.

Az együtteből Majoros Bence öt, Ecseki Nándor és Szudi Ádám pedig négy-négy szettben bizonyult jobbnak ázsiai ellenfelénél, így a Bruckner Mátéval kiegészülő magyar válogatott – amely eredetileg tartalék volt csupán a vb-re – a franciák és a svédek mögött a harmadik legjobb európai garnitúraként végzett az esztendő legrangosabb korosztályos eseményén.

A világbajnokságon szerdán megkezdődött a vegyes párosok versenye is. A három magyar érdekeltésű kettős közül egy maradt versenyben: Ecseki Nándor a romániai Bálint Bernadett oldalán a legjobb 16 között folytathatja japán rivális ellen.

A Magyarország–Hongkong mérkőzés jegyzőkönyve ITT.

Csapatverseny. Fiúk. Döntő: Kína–Japán 3-0. A 3. helyért: Dél-Korea–Tajvan 3-1. Az 5. helyért: Franciaország–Svédország 3-2. A 7. helyért: Magyarország–Hongkong 3-0. Lányok. Döntő: Kína–Japán 3-0. A 3. helyért: Hongkong–Egyesült Államok 3-0. Az 5. helyért: Dél-Korea–Franciaország 3-1. A 7. helyért: Németország–Thaiföld 3-0.

Vegyes páros. A 64 közé jutásért: Szudi Ádám, Charlotte Carey (walesi)–Ma, Jiang (új-zélandi) 3-0, Bruckner Máté, Karoline Mischek (osztrák)–Chambers, Tan (ausztrál) 3-1. A 32 közé jutásért: Szudi Ádám, Charlotte Carey (walesi)–Pletea, Diaconu (román) 2-3, Majoros Bence, Rita Fins (portugál)–Tenti, Diaz (argentin, Puerto Ricó-i) 2-3, Ecseki Nándor, Bálint Bernadett (romániai)–Allegro, Lung (belga) 3-0, Bruckner Máté, Karoline Mischek (osztrák)–Wang Tai-wei, Lin Chia-hsuan (tajvani) 0-3. A 16közé jutásért: Ecseki Nándor, Bálint Bernadett (romániai)–Iszmajlov, Ho (orosz, angol) 3-2.

Korábbi beszámolóink a vb-ről

Kedd

Hétfő

 

Go to top