Csoportjában a második helyen végzett, így továbbjutott, s kedden a négy közé jutásért mérkőzhet a magyar ifjúsági fiúcsapat a sanghaji világbajnokságon.

A magyar színeket négyen képviselik a Kínában vasárnap kezdődött ifjúsági világbajnokságon, s a Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Majoros Bence, Bruckner Máté összetételű kvartett eddig megtette a magáét. A küzdelmekbe a csapatverseny második szakaszában, a legjobb tizenkettő között bekapcsolódó együttes előbb papírforma-vereséget szenvedett a házigazda (és toronymagas favorit) kínaiaktól (0-3), majd 3-1-re legyőzte a dánokat. Mindkét találkozón Szudi, Ecseki, valamint Majoros állt asztalhoz, s az északiak csupán Claus Nielsen Szudi elleni sikerének örülhettek.

A csoport második helye azt jelenti, hogy a magyar válogatott a legjobb nyolc közé jutott, s kedden (magyar idő szerint hajnali fél ötkor) Tajvannal találkozik az elődöntőbe kerülésért. Az eredmény értékét jelzi, hogy a negyeddöntőben csupán három európai válogatott található: a magyar mellett a francia és a svéd együttes.

Eredmények ITT.

Go to top