2019-budapest-world-tour

A nők után a férfiaknál is csupa kínai játékos jutott be egyesben az elődöntőbe a budapesti World Tour-versenyen. A női és férfi párosok döntőjében szintén csak kínaiak voltak érdekelve.

A vegyes párosok döntőjét megelőzően reménykedhettünk benne, hogy Szudi Ádám és Pergel Szandra csodát tesz, az egynemű párosok döntője előtt azonban biztos volt, hogy a kínaiak zsebelik be az aranyérmeket. A nőknél Vang Man-jü és Csu Jü-ling nyerte meg a házi döntőt Csen Meng és Szun Jing-sa ellen. A tavalyi Hungarian Openen Szun Jing-sa megnyerte, míg Vang Man-jü elbukta a páros döntőt, most mindketten más partnerrel indultak, fordított sikerrel.

A férfiaknál Fan Csen-tung 2018-ban két arannyal távozott Budapestről, most viszont a férfi párosok fináléjában döntő szettben alulmaradt Lin Kao-jüan párjaként Hszü Hszinnel és Liang Csing-kunnal szemben. Ez viszont azt jelenti, hogy Hszü Hszin egy nap alatt két aranyat nyert, és vasárnap akár a triplázás is összejöhet neki.

VÉGRE LÁTHATTUK SZAMSZONOVOT

Lejátszotta első és egyetlen mérkőzését az idei budapesti WT-tornán Vlagyimir Szamszonov, akinek első két ellenfele (a német Qiu Dang és Patrick Franziska) egyaránt visszalépett. A fehérorosz veterán a negyeddöntőben a harmadik kiemelt Lin Kao-jüan ellen kezdett, akinél csekély 19 évvel idősebb. Talán a rutinjának köszönhetően megnyerte az első és harmadik szettet, de végül győzött a fiatalság, azaz Lin Kao-jüan.

A negyeddöntő másik három mérkőzésén is kínai siker született, így a nőkhöz hasonlóan a férfiaknál is csupa kínai játékos jutott az elődöntőbe. Hszü Hszin 4:0-ra intézte el a dél-koreai Lim Dzsong Hunt, a címvédő Fan Csen-tung pedig a torna meglepetésemberét, az orosz Alekszandr Sibajevet verte meg, aki a 32 között Majoros Bencét búcsúztatta. Hugo Calderano, a közönségkedvenc brazil az első szettet meggyőző játékkal hozta a tavalyi döntős Vang Csu-csin ellen, ezt követően azonban már csak egy játszmára volt jó, 4:2-re kikapott.

Női egyesben szombaton már az elődöntő mérkőzéseit rendezték. Az első kiemelt Csu Jü-ling 3:1-es szetthátrányból verte meg Liu Si-vent, a másodikként rangsorolt Csen Meng könnyebb mérkőzésen kerekedett Vang Man-jü fölé.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Fan Csen-tung (kínai)–Sibajev (orosz) 4:1 (8, 3, –6, 7, 8)
Vang Csu-csin (kínai)–Calderano (brazil) 4:2 (–5, 6, 8, 4, –12, 5)
Lin Kao-jüan (kínai)–Szamszonov (fehérorosz) 4:2 (–10, 7, –7, 9, 10, 9)
Hszü Hszin (kínai)–Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 4:0 (11, 9, 7, 8)

FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Liang Csing-kun, Hszü Hszin (kínai)–Fan Csen-tung, Lin Kao-jüan (kínai) 3:2 (5, –9, 7, –5, 8)

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Csu Jü-ling (kínai)–Liu Si-ven (kínai) 4:3 (–5, 9, –8, –8, 6, 9, 10)
Csen Meng (kínai)–Vang Man-jü (kínai) 4:1 (9, 9, 7, –7, 5)

NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Vang Man-jü, Csu Jü-ling (kínai)–Csen Meng, Szun Jing-sa (kínai) 3:1 (–8, 7, 13, 2)

VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai) 0:3 (–3, –6, –5)

Go to top