2-szudi-pergel-world-tour-2019

Ezüstérmesként zárt a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó a vegyes párosok között a budapesti World Tour-versenyen, miután a döntőben három szettben kikapott a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőstől.

A kiemeltként a főtáblán kezdő magyar páros három nyert meccsel jutott el a döntőig. Érdekes módon, ahogy haladtak előre, úgy arattak egyre simább győzelmeket. Mindezt úgy, hogy Pergel napok óta betegséggel küzd.

Az egyéni képességeket figyelembe véve az esélytelenek nyugalmával készülhettek a fináléra, abban bízhattunk, hogy a páros, különösen a vegyes páros más műfaj. Nos, annyira azért nem.

A két kínai klasszis (akik ekkor már túl voltak ezen a napon egy-egy mérkőzésen egyesben) nem hagyott kétséget a felől, hogy ki lesz a győztes. Mindössze 14 pontot vesztettek, a legtöbbet a szettek végén, nagy előnynél.

A mieinknek a 3:0-s vereség ellenére semmi okuk a csalódottságra (főleg, hogy Hszü Hszinék a többi ellenfelükkel is hasonlóan könnyen bántak el), ennél jobban aligha kezdhették volna a szezont vegyes párosban, és a héten mutatott remeklésükkel valószínűleg megváltották jegyüket az idei Európai Játékokra (június 21-30., Minszk).

„Visszanézzük majd a mérkőzést, hogy esetleg mit lehetett volna, illetve legközelebb mit lehet másképp csinálni. Minden vereségből tanul az ember, szóval ezt is kielemezzük és átbeszéljük az edzőkkel" – válaszolta Szudi Ádám arra a kérdésre, hogy milyen haszna lehet egy ilyen egyoldalú találkozónak.

„Nagyon jó élmény volt az egész hét, nagyon sokan kijöttek, köszönjük mindenkinek a szurkolást – mondta a finálé után Pergel Szandra.A döntő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ez egy nagyon erős páros, mi mindent megtettünk, ennyi volt ebben a meccsben. Szeretnénk a jövőben minden versenyen minél tovább jutni, a végső cél pedig az, hogy kijussunk vegyes párosban az olimpiára."

Aranyosi Péter szerint az olimpiai kvóta reális cél a Szudi, Pergel kettősnek, amely most kihozta magából a maximumot.

„Ez a kínai pár nálam jelenleg a világ legjobbja – mondta férfi szövetségi kapitányunk. – Nem volt esélyünk, ki kell mondani. Szudi Németországban edz, Pergel Szandra pedig Magyarországon játszik, de az utóbbi periódusban össze tudtuk őket gyúrni, Somosi Miklóssal rengeteg soklabdás edzésen vettek részt, és ez most kamatozott."

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai) 0:3 (–3, –6, –5)

Go to top