1kor-t2

Lezajlott a T2 Asia-Pacific elnevezésű versenysorozat első fordulója, mind a négy csapat játszott a többivel egyszer. Póta Georgina elégedetten foglalta össze a nyitó kör történéseit.

„Nagyon jó élményekkel tértem haza, mind az asztalitenisz, mind a csapat oldaláról hihetetlen élményekkel lettem gazdagabb, ráadásul jól is ment a játék – mondta Póta Georgina, aki Jörg Rosskopf csapatát erősíti az úttörőnek számító versenysorozatban. Bár a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek, azt biztosan állíthatom, hogy nálunk a legjobb a csapatszellem. Mindenkitől megkapok minden támogatást, és ez abszolút kölcsönös a csapattagok között. Előfordult, hogy Ovtcharov éjfél körül még Samara borítását ragasztotta, hogy biztos jó legyen a másnapi mérkőzésen. Végigszurkoljuk és -izguljuk egymás meccseit, és nemcsak Rosskopftól, hanem mindenkitől kapunk hasznos tanácsokat, hiszen a játék azért más stratégiát követel, mint amit megszoktam. De nem csak nekem. Dima (Ovtcharov) például kénytelen volt a fonák szerva procedúráját alaposan meggyorsítani."

Mégpedig azért, mert maximum 15 másodperc telhet el a labdamenetek között, ráadásul ha valaki egy nála gyengébbel játszik, akkor az az érdeke, hogy minél több labdamenet és játszma beleférjen a rendelkezésre álló 24 percbe. Csak a második szett után van térfélcsere, palánk nincs, de nem is kell a labdáért menni, mert a labdaszedőknél van nagyjából 30-50 válogatott labda, és azonnal bedobják a játékosoknak, hogy ne kelljen várni. Ezt az ITTF is be akarja vezetni, lehet, hogy az augusztusi cseh World Tour-versenyt már így rendezik, a kínai bajnokságban egyébként már így játszanak egy ideje.

„Nem csak a megváltozott ritmus miatt kell jobban összpontosítani, van néhány zavaró tényező, mint például, hogy nincs középvonal az asztalon – folytatta Gina a beszámolót. – Nekem nagyon nagy élmény, hogy ekkora klasszisokkal lehetek egy csapatban és versenyezhetek velük. Szerencsére – talán emiatt is – jól megy a játék, bár folyamatosan érzem, hogy százötven százalékot kell teljesítenem, hogy a csapat jól tudjon szerepelni. Ez inkább feldob jelenleg és nagyon komolyan veszem a játékot."

Az egész show-nak indult, és a Szamszonov–Boll nyitó mérkőzés így is zajlott, de Gina úgy érzi, mindenki egyre komolyabban veszi. A mérkőzéseket főműsoridőben közvetítik élőben a kínai és malajziai tévécsatornákon, hatalmas nézettséggel, és a szervezők már most a 2018-as terveket szövögetik, illetve azt remélik, hogy ezáltal kifejlődik egy nézhetőbb, médiaszempontból élvezhetőbb sportág.

„Most jó pár nap edzés következik, majd néhány nap múlva Kristin Silbereisen esküvőjére vagyok hivatalos, aztán utazom vissza a T2 második körére – mondta Gina. – Eléggé fárasztó az utazás és maga a verseny is, de rettentő jó csapatunk van, és rendkívül jó sportélmény is egyben, így könnyedén megy minden."

Az első kör után a Team Rossi, azaz Rosskopf csapata a negyedik helyen áll, ám erről Gina tehet talán a legkevésbé. Az első meccsén még ő sem brillírozott, 2:2-t játszott a nála hátrébb rangsorolt Szőcs Bernadett-tel, utána viszont szintén 2:2-re végzett a világranglista-4. Feng Tian-vejjel. A harmadik napra még inkább belelendült, és 3:1-re legyőzte a dél-koreai Dzson Dzsi Hit (22. a világranglistán).

Folytatás július 11-15. között a második körrel.

A versenysorozat hivatalos oldalán megtalálható az összes eredmény, valamint elérhetők a mérkőzések felvételei.

Go to top