pota-georgina-world-tour-2017

A magyar indulók közül egyéniben csak Póta Georgina vette sikerrel a főtábla első fordulóját a Budapesten zajló world tour-tornán.

A selejtezőből a főtáblára jutó Pergel Szandra a világranglista 64. helyén álló Csen Hszing-tunggal találkozott. A Budaörs játékosa 3:0-s hátrányban elcsípett egy játszmát, de a győzelemre nem volt esélye.

Madarász Dórának jóval nagyobb sansza volt rá, hogy a párosbeli vereség után javítson a hangulatán, hiszen a holland Britt Eerland személyében verhető ellenfelet kapott, aki mindössze három hellyel előzi meg a világranglistán. Ennek megfelelően szoros szetteket játszottak, de a végjátékot rendre a holland bírta jobban, és 4:1-gyel ő jutott tovább.

„Dühös vagyok magamra, mert a lehetséges ellenfeleket nézve nagyon jó volt a sorsolásom, ezt ki kellett volna használnom – mondta csalódottan Madarász Dóra. – Ez a holland lány teli falsokat pörgetett, és mivel egy lépéssel hátrébb állok az asztalnál, ebből nem jöttem ki túl jól. Az általam megnyert szettben ott tudtam maradni az asztalnál, de aztán megint tolattam hátra."

Egyetlen állva maradt női játékosunk, Póta Georgina nemhogy esélyesként lépett asztalhoz, de amolyan kötelező győzelmet vártunk tőle. Sokszor az ilyen meccseket a legnehezebb megnyerni, és most sem volt sétagalopp legjobb játékosunk egyéni bemutatkozása. Az első szett konkrétan el is úszott, és amikor már azt hittük, minden sínen van, mivel 3:1-re fordított Póta, a cseh Renata Strbíková 3:2-re szépített. Ennél tovább azonban nem jutott, Gina a hazai közönség támogatását is élvezve elfoglalta helyét a legjobb 16 között, ahol a 2013-as egyéni Európa-bajnok, a svéd-kínai Li Fen lesz az ellenfele.

„Az első szettben nagyon nem éreztem a mozgást, ha kaptam egy rövid tenyerest, akkor szinte beestem az asztal alá – elevenítette fel a mérkőzést Póta Georgina. – Az a játszmám értékelhetetlen volt. Utána egyre jobban belejöttem, már nem is izgultam annyira, csak a játékomra fókuszáltam. Strbíkováról tudni kell, hogy nagyon jó kezű játékos, azt csinál a labdával, amit akar. Annak nem örülök, hogy sokszor kiszervált. Amikor fél évvel ezelőtt összekerültünk, akkor ezzel nem volt problémám, most ötször kiszervált, de örülök, hogy így is nyertem."

A nap végén, 21:30-kor szólították asztalhoz Pattantyús Ádámot, akinek ez volt az első meccse a tornán. És sajnos az utolsó is. Ő is a hármas asztalon játszott, amelyen Póta, és ő is cseh ellenféllel. Tomás Konecny a világranglista 71. helyezettjeként nem tartozik a legyőzhetetlen kategóriába, de legjobb férfi játékosunk ezúttal valós tudása alatt pingpongozott. Így sem volt esélytelen, hiszen két szettet is 12:10-re bukott el.

„A sorsolásnak örültem, mert kaphattam volna kínai játékost vagy más komolyabb ellenfelet is, aki ráadásul rajta sincs a ranglistán, tehát elég sok pontot lehet itt bukni. Ki-ki mérkőzés volt, hiszen ugyanabban a ligában játszunk. A mérlegem nem a legjobb ellene, a legutóbbi két mérkőzésünket is ő nyerte meg. Talán ha kicsit frissebb és gyorsabb vagyok, jobb a lábmunkám, akkor megnyerhettem volna ezt a meccset" – mondta Pattantyús Ádám.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Pergel Szandra–Csen Hszing-tung (kínai) 1:4 (–4, –8, –8, 9, –6)
Madarász Dóra–Britt Eerland (holland) 1:4 (–9, 6, –9, –9, –7)
Póta Georgina–Renata Strbíková (cseh) 4:2 (–7, 6, 7, 7, –9, 9)

FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Pattantyús Ádám–Tomás Konecny (cseh) 1:4 (–10, 10, –8, –4, –10)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Póta Georgina, Matilda, Ekholm (magyar, svéd)–Natalia Bajor, Darja Trigolosz (lengyel, fehérorosz) 3:0 (9, 8, 4)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Jekatyerina Guszeva, Julija Prohorova (orosz) 3:2 (–10, 8, –7, 11, 9)
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 2:3 (–10, 3, –10, 7, –7)

FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Zhe Yu Clarence Chew, Gao Ning (szingapúri) 3:2 (–9, 3, 4, –10, 4)

 

A MAGYAROK PÉNTEKI MÉRKŐZÉSEI
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
10:00 Póta Georgina, Matilda Ekholm (svéd)–Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol)
10:00 Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)

FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
10:50 Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csen Csien-an és Csüang Csi-jüan (tajvani)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
20:00 Póta Georgina–Li Fen (svéd)

Go to top