bug-pota-georgina-nagykovet

2016. október 1-én sportpályává változik a főváros. Kezdetét veszi az első utcalimpia Budapesten, a programok között helyet kap az asztalitenisz is. Utóbbi esemény nagykövete Póta Georgina.

A Budapest Urban Games a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett és a Budapest 2024 által támogatott rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása.

Az idei, „KEZDETEK" évben budapesti sportközösségek mérik össze erejüket a város különböző pontjain olyan helyszíneken, amelyeket eddig kikapcsolódásra vagy közlekedésre használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek.

Egy nap, amatőröknek, profi sportolóknak, de elsoősorban a főváros lakóinak. A részvétel INGYENES.

PROGRAMOK ÉS HELYSZÍNEK:
Pingpong Verseny | Klauzál tér:
Az asztalitenisz szerelmesei tesztelhetik egyesben és párosban is a pingpong újragondolt változatát, a teszt TTX-et (Table Tennis X tesztváltozata), amely az anyasportág szabályaira épül, de azokat rendkívül „lazán" alkalmazza.
Nagykövet: Póta Georgina

Grund Foci Bajnokság | Klauzál tér:
A grund foci érzés felelevenítése kerületi pályákon: belvárosi helyszínen kialakított bajnokság 4+1 fős csapatok részére.
Nagykövetek: Vincze Ottó, Moldován Krisztián

Urban Bike Verseny | Citadella sétány:
Kerékpárverseny városi tekerőknek, futároknak, versenyzőknek, fanatikusoknak több kategóriában saját és Mol Bubi kerékpár segítségével!
Nagykövetek: Benkó Barbi, Ábrók Norbi

Snake Run Futóverseny | Klauzál tér - VII. kerület utcái:
Futóverseny a Klauzál térről indítva, rendhagyó pályaútvonalon, az ismert Nokia játék mintájára, kígyózó vonalvezetéssel.
Nagykövetek: Bartucz Bori, Markocsán Sándor

IDŐPONT:
Versenyek: 2016. október 1., szombat 10-20 óráig
Díjátadó: Klauzál tér 2016. október 1. 21 órától
After: Mazel Tov 2016. október 1. 22 órától

 

Go to top