splitt-pong-ob

Szigetszentmiklóson rendezték meg negyedik alkalommal a splitt-pong országos bajnokságot. A férfi egyes győztesén kívül megkérdeztünk egy ifjú reménységet, valamint a sportág egyik ötletgazdáját is.

„Most próbáltam ki ezt a sportágat, ezért először még kicsit furcsa volt, de a végére már belejöttem. Összességében jó sportnak tartom, szerintem amatőröknek is érdemes kipróbálni, és ha tetszik nekik, utána a hagyományos asztaliteniszt is megtanulhatják" – számolt be első splitt-pongos élményeiről Krebs Levente, a BVSC-Zugló ifjú játékosa, akit a gyermekek egyéni versenyében csak bátyja, Bálint tudott megelőzni.

A férfi egyéniben diadalmaskodó Héjj Marcell szerint kiegészítő sportágnak tökéletes a splitt-pong, amit az asztaliteniszezőknek érdemes nyáron kipróbálniuk. Elárult egy szakmai „titkot" is, amely szerint a pingpong ezen változatában célszerű inkább biztonsági játékot játszani, az agresszív, támadó felfogás ugyanis nem mindig kifizetődő.

„Azt szerettük volna elérni ezzel a sportággal, hogy az asztaliteniszt is ki lehessen vinni a szabadba, és vízben, homokban vagy akár otthon a kertben is űzni tudják a kedvelői – nyilatkozta az ötletgazda Szily Márta. – Ezt nem nyeles ütővel kell játszani, mint a hagyományos asztaliteniszt, hanem úgynevezett kesztyűütővel, ennek köszönhetően a teljesen amatőr játékosok is könnyebben át tudják ütni a labdát."

A splitt-pong „feltalálója" – aki a férjéhez hasonlóan versenybíróként is tevékenykedik – elmondta még, hogy a felszerelések majdnem minden eleme (asztalok, hálók, labdák) magyar gyártmány, egyedül az ütőt készítik külföldön.

Szily Márta tapasztalatai szerint a splitt-pong mindenhol népszerű, ahol megjelenik – többnyire strandokon –, ám széles körben még nem ismerik. Ha jobban elterjedne, az az asztalitenisz számára is hasznos lenne, hiszen a tehetségesebb gyerekeket igyekszenek elirányítani a lakóhelyükhöz legközelebbi asztaliteniszklubba.

A splitt-pongról bővebben itt olvashat.

IV. SPLITT-PONG OB
GYERMEK EGYÉNI
1. Krebs Bálint
2. Krebs Levente
3. Farkas Martin

NŐI EGYÉNI
1. Szily Márta
2. Kovács Tiborné Rita
3. Krebs Julianna

FÉRFI EGYÉNI
1. Héjj Marcell
2. Sólyomvári Tamás
3. Kovács Tibor

FORGÓ BAJNOKSÁG
1. Kovács Tibor
2. Krebs Zoltán
3. Krebs Bálint

Go to top