splitt-pong

Július 18-án Siófokon rendezik meg az I. Nyári Sportágválasztót, amelyen az asztalitenisz – és persze sok egyéb sportág – mellett a splitt-pong is kipróbálható.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda idén nem megy „szabadságra", és egy évszakot sem kihagyva most már nyáron is mozgásra, sportágválasztásra hívja az érdeklődőket. Legújabb rendezvényén, a Nyári Sportágválasztón elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágaknak ad teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek. Többek között kipróbálható lesz az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás.

A splitt-pong magyar innováció, ma még csak elsősorban hobbi, de kitalálói tervei között szerepel, hogy előbb-utóbb tömegsporttá, illetve versenysporttá fejlődjön.

A splitt-pong az asztaliteniszt viszonylag jól ismerők által lett kifejlesztve. A cél az volt, hogy az asztalitenisz „hátrányait" kiküszöbölve létrejöjjön egy új ütős játék. A fontosabb szempontok a következők voltak: szabadban (vízben, homokban, füvön, stb.) lehessen játszani úgy, hogy viszonylag nagy szél (5 m/s-ig) se zavarja a játékot. A labdának ne lehessen nagy pörgést adni, és a játék ne legyen túl gyors. A splitt-pong asztal hordozható legyen, lehessen szállítani egy átlagos családi autóban. Könnyebben tanulható legyen, mint az asztalitenisz, biztosítva ezáltal a kezdők részére a sikerélményt a játék kezdeti fázisában is.

Július 18-án tehát a splitt-pongot is kipróbálhatják az érdeklődők az I. Nyári Sportágválasztón, amelyről nem hiányoznak majd a neves sportszemélyiségek, olimpikonok sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

I. NYÁRI SPORTÁGVÁLASZTÓ
Időpont: 2015. július 18. (szombat), 10-18 óra között.

Helyszín: Siófoki Nagystrand, Petőfi sétány 3., a rendezvény bejárata: 1. kapu

A rendezvényre való belépés díjmentes, de előregisztrációhoz kötött!
(Előregisztrációt a szervezők 2015. július 17., éjfélig tudnak fogadni!)

Regisztráció, további információ: www.sportagvalaszto.hu/nyari

Go to top