2016-world-tour-verseny-syma-2

Lezárult a nevezési időszak a 2017-es magyarországi world tour-versenyre, 54 ország közel 400 asztaliteniszezője, köztük több kínai játékos áll rajthoz a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok). Január 17-22-ig a magyar fővárosban rendezik a 2017-es world tour-sorozat első állomását, melynek összdíjazása 70.000 dollár. A versenysorozat idén új rendszer szerint zajlik, a kisebb viadalok az úgynevezett ITTF Challenge Series részei lesznek, és csak a magasabb kategóriás tornákat nevezik world tour-versenyeknek. Utóbbiak közé tartozik a budapesti esemény is, amely az első lesz a sorban az évben.

A nevezés terén ismét rekordok dőltek meg, 54 ország majdnem 400 versenyzője indul, sokan várólistára kerültek. Idén kínai pingpongosok is neveztek a budapesti versenyre. Az ázsiai játékosok mellett a tavalyi Eb-mezőny nagy részét ezúttal is megcsodálhatjuk, aki pedig klasszis védőjátékost akar látni, annak a dél-koreai Dzsu Sze Hjuk (Joo Sae-Hyuk) játéka jelenthet különleges csemegét. Az idősebb korosztály képviselői közül itt lesz a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, a szerb Alekszandar Karakasevics, sőt 45 évesen visszatér a csehek olimpiai negyedik helyezettje, Petr Korbel.

Magyar színekben 23-an indulnak, a honi mezőny legjobbjai mellett tizenéves honfitársainknak is szurkolhatunk. A rendezés az Európa-bajnokságot idézi majd, hiszen a world tour-verseny is hat napig tart, a selejtezőket január 17-18-án játsszák. Négy centerasztal lesz felállítva, háromról HD-minőségű adást közvetít az itTV a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség internetes élő videocsatornája. Emellett Magyarországon az M4 Sport nézői élőben nézhetik a legjobb mérkőzéseket, míg világszerte az Eurosport és kínai televízió mellett több más csatorna is élőben tűzi műsorra a magyar eseményt. Természetesen érdemes lesz személyesen kilátogatni a BOK Csarnokba, hiszen ismét csúcspingpongot láthatnak az érdeklődők.

Az indulók teljes listája az ITTF oldalán található:

Férfiak

Nők

A jegyvásárlási lehetőségekről hamarosan tájékoztatást adunk.

Go to top