A Magyar Asztalitenisz Szövetség a 2020. évi infrastruktúra-fejlesztési támogatásokkal kapcsolatban ezúton kéri fel minden tagját, hogy nyújtsák be fejlesztési igényeiket a MOATSZ felé.

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok!

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a 2020. évi infrastruktúra-fejlesztési támogatásokkal kapcsolatban ezúton kéri fel minden tagját, hogy nyújtsák be fejlesztési igényeiket a MOATSZ felé.

Jelen igényfelmérést azzal a céllal írja ki a MOATSZ, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) és az EMMI-vel (Emberi Erőforrások Minisztériuma) folytatott jövőbeni infrastruktúra-fejlesztési támogatásokkal kapcsolatos tárgyalásokon konkrét projektterveket tudjon felmutatni, ezzel is nyomatékosabbá téve a fejlesztési támogatási igényeit.

A MOATSZ ezúton tehát arra kéri a klubokat, hogy küldjék el igényeiket, amelyeket a minisztériumok számára a MOATSZ előterjeszthet.

A fejlesztési igények elbírálása során azon projektek élveznek előnyt amelyek:

   -  sportszakmai jelentősége megalapozottabb, a benyújtó sportszakmai eredményei indokolják a fejlesztést, különös tekintettel az utánpótlás-nevelésre,

   - részletesebb szakmai, műszaki terveket tartalmaznak (pl. látványtervek, tervrajzok),

   - pénzügyileg jobban kidolgozottak (előzetes hivatalos árajánlatok rendelkezésre állnak, szakértői felmérések támasztják alá a pénzügyi megvalósíthatóságot stb.)

   - rendelkeznek önerővel (pl. önkormányzati, szponzori vagy egyéb egyesületi forrásokkal a kivitelezéshez)

    - A sportlétesítmény-fejlesztési elképzelések kapcsán a 2020. évben is kiemelt hangsúlyt kell fektetni a már megkezdett fejlesztések befejezésére. A fentieken túli projektelemek megvalósulása fő területének pedig továbbra is az Olimpiai Központokon végzett fejlesztések tekinthetők kiemelten fontosnak. Ennek megfelelően az EMMI-nek leadásra kerülő projektlistát az alábbiak alapján kell összeállítania a MOATSZ-nak:

- első helyi prioritásként az előző években megkezdett beruházások befejezésére kell fókuszálni,

- tervezni szükséges az előző években támogatott projektek időközben jelentkező plusz költségigényét, amennyiben az a szakszövetség sportszakmailag indokoltnak tartja,

- a projekteket a csatolt táblázat kitöltésével (MOATSZ által), az Olimpiai Központok fejlesztésére kiemelten fókuszáló, priorizált sorrendben szükséges megadni,

- a projektlistában kizárólag olyan projektelem szerepelhet, amelyhez a fejlesztéssel értintett ingatlan tulajdonosa az előzetes hozzájárulását megadja és az ingatlan/eszköz vonatkozásában a támogatás elnyerése esetén előzetesen vállalja annak jogszabályban előírt határidőig történő sportcélú fenntartását, továbbá a költségek alátámasztására rendelkezésre áll egy tervező által hitelesített költségbecslés vagy árajánlat,

- a projektek megvalósításának támogathatósága érdekében a tulajdonosi hozzájáruló és fenntartási nyilatkozatok valamint költségbecslések/árajánlatok szükségesek.

Mindezek akkor tekinthetőek megalapozottnak, ha a kitöltendő projekt-adatlap mellékleteként a kapott árajánlatok, műszaki dokumentációk, tervek, pénzügyi kalkulációk stb. szintén benyújtásra kerülnek.

Amennyiben a fejlesztési projekt nem saját tulajdonú ingatlanon kerül végrehajtásra vagy nem saját tulajdonba kerül az újonnan épülő ingatlan (hanem pl. önkormányzati vagy állami tulajdonon), akkor az ingatlan tulajdonosának vagy vagyonkezelőjének hozzájárulása szükséges a projekthez. Az erről kiállított hivatalos igazolás vagy a fejlesztéseket megengedő bérleti szerződés bemutatása a projekt elfogadását szintén erősíti.

Fontos tudni, hogy infrastruktúra-fejlesztési támogatás csak állami, önkormányzati vagy egyesületi tulajdonban lévő létesítményre kérhető, magánkézben lévő ingatlanra nem.

Az igényeket az alábbi formanyomtatvány kitöltésével kérjük leadni 2019. november 28-ig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címeken.

Üdvözlettel:

Lajtai Kristóf

főtitkár


Adatlap támogatás igényléshez

 

 

Go to top