A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról szóló 165/2013. (V. 28.) Korm. rendelettel létrehozta az állami sportösztöndíjat, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek. 

Az ösztöndíjprogramban résztvevő sportolók anyagi támogatásban részesülnek, amely lehetővé teszi számukra, hogy már az aktív sportolói éveikben felsőfokú végzettséget szerezzenek, azaz a versenysportban és a felsőoktatásban egyidejűleg vehessenek eredményesen részt.

 

A jelentkezés módja:

 A jelen dokumentumhoz tartozó jelentkezési lap kitöltésével kell a részvételi szándékot jelezni.

A sporttevékenységre vonatkozó feltételek meglétét az illetékes szakszövetség igazolja. Az igazolás beszerzése nem a jelentkező feladata.

Az olvashatóan kitöltött jelentkezési lapot, valamint a csatolandó mellékleteket 2 példányban a megadott határidőig postai úton ajánlott küldeményben vagy személyesen az alábbi címre kell eljuttatni:

Emberi Erőforrások Minisztériumának

Sportért Felelős Államtitkársága

1054 Budapest, Hold utca 1.

A postára adással egyidejűleg elektronikusan is kérjük beküldeni a jelentkezési dokumentációt az alábbi elektronikus elérhetőségre:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Figyelem: hivatalos jelentkezésnek a papír alapú (postai úton vagy személyesen eljuttatott) jelentkezés minősül!

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2017. szeptember 22.

 

adobe-pdf

 

Jelentkezési útmutató

Jelentkezési felhívás

Jelentkezési lap

Go to top