Gyászol a sportág: 81 éves korában elhunyt Földy László kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes asztaliteniszező, edző, korábbi svájci szövetségi kapitány. Hamvait 2015. április 24-én 13 órától a Fiumei úti temető ravatalózójában búcsúztatják, majd ezt követően helyezik örök nyugalomra.

 Földy László kiemelkedő eredmények sorát érte el játékospályafutása során. Az Európa-bajnokságokon kétszer nyert aranyérmet csapatban (1958-ban és 1960-ban), míg 1960-ban, a zágrábi Eb-n egyesben a dobogó harmadik fokára állhatott. Világbajnokságon 1957-ben és 1959-ben volt az ezüstérmes magyar csapat tagja, további négy alkalommal bronzérmet vehetett át (kétszer csapatban, egyszer-egyszer férfi, illetve vegyes párosban).

Olyan nagyságokkal szerepelt egy válogatottban, mint Sidó Ferenc, Berczik Zoltán, Kóczián József, Rózsás Péter vagy Pigniczky László. Versenyzői karrierjét követően Iránban, majd Görögországban edzősködött. Ez után Svájcban telepedett le, s egy ideig az alpesi ország szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

Földy László évtizedek óta Bázelban élt, ott érte a halál.

Emlékét megőrizzük.

Go to top