Október 31-én ülést tartott a szövetség elnöksége, és több fontos kérdésben döntést hozott.

Az elnökség mindenekelőtt meghallgatta a felnőtt válogatottak szakvezetőinek Európa-bajnoki beszámolóit. A vezetőség a beszámolókat elfogadta, és elismerését fejezte ki mind a férfi, mind a női válogatott teljesítményéért.

Ezek után Fazekas Péter és Pósfai Gábor helyzetjelentést adott arról, hogyan állnak a Generációk Csatája gála előkészületei. Az eseményt a MOATSZ kétmillió forinttal támogatja, s az elnökség örömmel nyugtázta, hogy a szervezés megfelelő ütemben halad. E vezérkar egyúttal reményét fejezte arra vonatkozóan, hogy sikerül további támogatókat, szponzorokat bevonni a költségvetés még hiányzó tételeinek fedezésére.

A továbbiakban Dr. Stocker Miklós főtitkár számolt be a sportágfejlesztési program második féléves összegeiről, a teendőkről. Amint az köztudomású, az első félévihez képest nagyságrendekkel nagyobb összeg, 76 millió forint érkezett a szövetség kasszájába a második félévben. Ennek az összegnek a jelentős részét az utánpótlás-nevelő klubok támogatására és a válogatottak, illetve a szövetség működési körülményeinek javítására kívánja fordítani a MOATSZ. Csupán néhány példa erre: bértámogatás a legjobb utánpótlás-nevelő klubok számára, eszköztámogatás az újonnan induló egyesületeknek is, speciális felszerelések beszerzése a válogatottaknak, online nevezési rendszer kialakítása, versenybírói programfejlesztés a játékvezetők és versenybírók részére, versenyrendezések támogatása.

A sportágfejlesztési program keretein belül az elnökség döntött a műhelytámogatás címén rendelkezésre álló 12,5 millió forint elosztásáról. A határozat értelmében a 2013. évi utánpótlás-pontversenyben – az összevont pontszámok alapján – a 12 legeredményesebb szakosztály összesen 5 millió forint bér-, valamint 3,5 millió forint eszköztámogatásban részesül (lásd a mellékletben). További 4 millió forint eszköztámogatásra a későbbiekben lehet majd pályázni, ennek részleteiről időben tájékoztatást adunk.

muhely 2014

Pósfai Gábor szakmai alelnök javaslatára az elnökség jóváhagyta azt a megállapodás-tervezetet, amelyet a szövetség a Nemzeti Sport című napilappal köt. Ennek értelmében a következő egy évben a sportág jóval nagyobb publicitást kap az egyetlen országos sportnapilapban. Az újság az eddigi „normál” megjelenéseken túl – többek között – részletes beszámolókat közöl majd az utánpótlás és felnőtt magyar nemzetközi bajnokságról (World Tour), a decemberi Generációk Csatájáról, illetve a jövő nyári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságról is.

Az elnökség jóváhagyta a versenynaptárral kapcsolatos apróbb módosításokat és meghallgatta a beszámolót a november 5-én kezdődő, szombathelyi utánpótlás magyar nemzetközi bajnokság és a jövő év elején rendezendő felnőtt World Tour-viadal előkészületeiről is.

Go to top