fazekas-peter-fejleszteszi-igazgato

Március 1-től Fazekas Péter látja el a Magyar Asztalitenisz-szövetségben a fejlesztési igazgatói feladatokat.

Fazekas Péter a MOATSZ elnökségi tagjaként már eddig is közreműködött a sportág hazai helyzetének javításában, mostantól erre az új pozíciójában még több lehetősége lesz. A Celldömölk extraligás csapatának alapembere a legfontosabb feladatának az utánpótlás fejlesztését tekinti, minőségi és mennyiségi javulást szeretne elérni.

„Olyan ösztönzőket kell beépíteni a rendszerbe, hogy a gyerekek számára vonzó legyen lemenni egy klubba pingpongozni, és ezekből a gyerekekből minél több kapcsolódjon is be a hazai versenyrendszerbe – beszélt terveiről a korábbi válogatott játékos. – Egyre nagyobb kihívás az edzőknek „lecsábítani” a hat-nyolc éveseket az egyesületekbe, hiszen számos más lehetőség közül lehet ma már választani a szabadidő eltöltésére. Célom, hogy két-három éven belül radikálisan emelkedjen a legfiatalabb, azaz az U11-es ranglistákon szereplő gyerekek létszáma, a lányoknál a mostani 16-ról legalább 60 főre, a fiúknál a mostani 37-ről legalább 100 főre.”

Szintén fontosnak tartja, hogy kevesebb, mint egy év múlva a sportágnak legyen egy új, modern szakirodalma, amelyre a hazai edzőképzés épülhet. Ezt a szakirodalmat szeretnék eljuttatni a lehető legtöbb egyesülethez. A szakkönyv érinti majd az összes olyan fontos szakmai területet, amely a modern asztalitenisz elsajátításához szükséges.

Fazekas Péter fejlesztési igazgatóként prioritásként kezeli a régiós edzésprogramot is, amelyben öt régió közel 40 klubja működik majd közre. Az egyes régiókban közös edzések lesznek a klubok között. A célcsoport itt is az újonc- és a serdülőkorú gyerekek magas színvonalú edzésének biztosítása, az edzők és az egyesületek közötti szakmai munkakapcsolat mélyítése.

Az eddig említettek mellett Fazekas Péter részt vesz a versenyek és rendezvények marketing- és kommunikációs feladatok elvégzésében, valamint a versenyrendszer és a sportági infrastruktúra fejlesztésében is.

Go to top