ittf-dicseret-thomas-weikert-world-tour-2018

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) elnöke levélben mondott köszönetet a magyar szövetségnek és minden érintettnek, aki hozzájárult a budapesti World Tour-verseny sikeres lebonyolításához.

A német sportvezető szerint a Magyar Asztalitenisz-szövetség fantasztikus házigazdája volt az idei első World Tour-versenynek. Budapest ötödször is minden tekintetben remek helyszínnek bizonyult (a BOK-csarnoktól, a játékosok ellátásán át az utaztatásukig), és az eseményt az itTV-n keresztül követőktől is sok elismerő vélemény érkezett. Thomas Weikert is a képernyő előtt ülve nézte a budapesti mérkőzéseket, és örömmel konstatálta, hogy milyen magas szinten vitte jó hírét a sportágnak a magyarországi idénynyitó, a szép számú nézőközönségről nem is beszélve.

Szavait alátámasztja, hogy az eladott jegyek alapján közel 2500-an nézték a helyszínen a World Tour-viadalt, ami 30 százalékkal magasabb a tavalyi adatnál. Az M4 Sporton 9 órányi műsoridőt kapott az esemény, ebből majdnem 3 órát tett ki az élő közvetítés, de a közszolgálati rádió is rendszeresen jelentkezett be élőben a helyszínről. Négy magyar tévétársaság foglalkozott a versennyel, amely 56 külföldi csatornán jutott el többmillió emberhez élőben. Ötven újságíró, fotós, rádiós akkreditálta magát sajtófronton.

A budapesti WT-torna több mint 40 000 emberhez jutott el a szövetség közösségi médiáján keresztül, amelyen a videotartalmakat közel 20 000 ember nézte meg. A nemrég indult és még igen kis táborral bíró Instagram-oldalunk is 1100 fölötti reakciót váltott ki a verseny ideje alatt.

Thomas Weikert levele

Go to top