A MOATSZ augusztus 13-i elnökségi ülésén nem hosszabbítottak szerződést a leány utánpótlás-válogatottak szakvezetőivel, Szappanos Csabával, illetve Bárány Zsolttal és Szöllősi Péterrel. Egyúttal kinevezték az ifjúsági csapat élére Muskó Pétert, míg a serdülők kapitányi teendőinek ellátásával Fazekas Máriát bízták meg. Döntés született műanyaglabdaügyben is.

Az elnökségi ülés napirendjén kilenc pont szerepelt; ezek közül a legfontosabbak:

1. A testület két órán keresztül tárgyalta az olaszországi Riva del Gardában rendezett utánpótlás Európa-bajnokságon történteket. Meghallgatta a szakvezetők beszámolóit, nagy sikerként értékelte a megszerzett három érmet (egy-egy arany, ezüst és bronz volt a magyar termés), majd egyhangúlag elfogadta a kapitányi értékeléseket.

2. Mivel a korosztályos Európa-bajnokság végeztével a leánykereteknél dolgozó trénerek szerződése lejárt, dönteni kellett a folytatásról. Az ülést megelőzően Pósfai Gábor szakmai alelnök felkérte Téglás Pétert, az elnökség tagját, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányát, hogy dolgozzon ki átfogó koncepciót a teljes női szakág szakmai megújítására. Ennek értelmében a jövőben a felnőtt, az ifjúsági és a serdülő válogatottaknál dolgozó edzők között folyamatos lesz a kommunikácó, s az egyes korosztályok legjobbjai közös munkaterv alapján készülnek a nemzetközi megméretésekre. Az elnökség úgy határozott, hogy az új stratégia megvalósítását utánpótlásfronton új szakemberekre bízza, így szeptember elsejétől – a megállapodás szerint a fiatalok jövő évi, pozsonyi Európa-bajnokságának végéig – az ifik kapitánya Muskó Péter, a serdülőké pedig Fazekas Mária lesz. Az elnökség egyúttal köszönetét fejezte ki az eddigi szakvezetőknek (Szappanos Csabának, Bárány Zsoltnak és Szöllősi Péternek) az elvégzett munkáért, s különösen nagyra értékelte a serdülő leánycsapat bravúros Eb-bronzérmét.

3. A labdamizériával kapcsolatban a szövetségbe érkezett sok-sok visszajelzésre reagálva az elnökség úgy határozott, hogy felülbírálja a versenykiírás korábbi passzusát, és végleges döntést hoz a régi, illetve az új labdák hazai eseményeken történő használatáról. Ennek értelmében a csapatbajnokságok közül az Extraligában és az NB I-ben, az egyéni viadalok közül pedig az első osztályú felnőtt és utánpótlás országos ranglistaversenyeken kötelező az új, műanyagból készült labdák használata (kivéve az augusztus végi utánpótlás-évadnyitókat). Ugyanakkor a MOATSZ égisze alatt zajló további csb-osztályokban (NB II, NB III), valamint az összes egyéb egyéni versenyen nem lesz választási lehetőség: a szövetség kötelezővé tette a régi labdák használatát.