Az új, műanyagból készült labdákra történő átállás világszerte foglalkoztatja a sportág szereplőit. Kérdések sorát vetik fel az érintettek, s nincs ez másképp nálunk se.

Számos egyesület és játékos érdeklődése nyomán a Magyar Asztalitenisz Szövetség ezúton tájékoztatja a szakosztályokat, hogy a kiírásnak megfelelően a 2014-2015-ös évad nemzeti csapatbajnokságai közül az Extraligában és az NB I-ben kötelező az új, műanyagból készült labdák használata. Ezen osztályokon kívül a csapatok – nevezéseiket megelőzően  szabadon dönthettek arról, hogy az új vagy a régi típusú labdákkal kívánják-e lebonyolítani hazai mérkőzéseiket. Az eddig feldolgozott adatok szerint az NB II-es és NB III-as együttesek döntő többsége a régi típusú labdákkal rendezi majd a találkozókat.

Fontos kiegészítés: a klubok szezon közben módosíthatnak korábbi határozatukon, vagyis változtathatnak a labdák típusán. Ennek előfeltétele, hogy legkésőbb nyolc nappal a következő bajnoki mérkőzés előtt be kell jelenteniük erre vonatkozó szándékukat a MOATSZ illetékes versenybíróságának, illetve valamennyi olyan csapatnak, amely a folytatásban vendégként lép fel náluk.

Go to top