felegyi-gabor-fotitkar-2018-januar

A mai, 2018. január 30-i, egyhangú elnökségi döntés szerint február 5-től a leköszönő Paár Dávid helyett Felegyi Gábor látja el a Magyar Asztalitenisz-szövetség főtitkári teendőit.

Dr. Paár Dávidot 2016 augusztusában nevezték ki a MOATSZ sportigazgatói pozíciójára – előtte többek között a soproni Turris SE vezetőedzőjeként, majd a szövetség szakmai és edzőbizottság elnökeként dolgozott –, majd 2017 februárjában a MOATSZ főtitkára lett. Egy év után távozik erről a posztról, elmondása szerint kizárólag magánéleti okból, a szövetségtől teljesen korrekt és jó viszonyban válnak el egymástól, a sportágtól nem is szeretne teljesen eltávolodni.

Utódja Felegyi Gábor lesz, aki bár sportos családból származik, az asztaliteniszhez eddig nem fűzte szorosabb szál. Ez azonban szerinte előnyökkel is járhat.

„Ha az ember a sportágon kívülről érkezik, akkor megvannak azok a letisztult elképzelései, hogy hogyan is álljon hozzá a kapott feladathoz, hogyan oldjon meg különböző nehézségeket, és hogyan kommunikáljon a sportágon kívüli szereplőkkel, valószínűleg hatékonyabban, mintha a sportágon belülről érkezne. Nagy kihívás lesz ez számomra" – mondta Felegyi Gábor.

Az új főtitkár elárulta, hogy az elképzelései szerint az új szerepkörében leginkább a MOATSZ-nak mint szervezetnek a vezetéséért lesz felelős, a sportági kérdésekben pedig egy szakmai igazgató segíti majd a munkáját, aki azokban a kérdésekben, amelyben ő kevésbé kompetens, támogatni tudja a döntéshozatalt.

Go to top