Elnökségi határozatok: 2018. 04. 10.

13./2018 számú elnökségi határozat

Az Elnökség egyhangúlag megbízta Juricskay Zitát jegyzőkönyvvezetőnek, Fehér Lászlót és Szily Györgyöt jegyzőkönyv-hitelesítőnek.

(Szavazás: 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

14./2018 számú elnökségi határozat

Az Elnökség egyhangúlag elfogadta a napirendi pontokat:

1. Az utánpótlás válogatott szövetségi kapitányok kinevezéséről
  2.   U21-es játékosok szerepeltetése az Extra Ligában
  3.   A külföldön játszó magyar játékosok hazai versenyeken való indulásáról
  4. Utánpótlás-támogatási rendszer, illetve régiós edzések programjának módosítása
  5. Az Ormai csarnok időrendbeli használatának pontos meghatározása
  6. A 2018. évi FinalFour helyszínének kijelölése
  7.  A MOATSZ által támogatott klubok közös szakmai koncepciójának elfogadása
  8.  MOATSZ játékosállomány részletes ismertetése
  9.  Egyebek

(Szavazás: 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

15./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége kinevezte Fekete Somát az ifjúsági leány válogatott edzőjének.

16./2018 számú elnökségi határozat

Az elnökség egyetértett azzal a javaslattal, hogy a továbbiakban Vitsek Iván ifjúsági válogatott edző lássa el a serdülő fiú válogatott edzői teendőket és Vígh Zsolt serdülő fiú válogatott edző pedig az ifjúsági fiú válogatott edzői teendőket.

(Szavazás: 5 igen, 0 nem, 3 tartózkodás)

17./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyetért azzal, hogy a 2018/2019. évi bajnokságtól kezdődően minden Extraligában szereplő klubnak indítania kell az NB-s csapatbajnokság valamelyik osztályában egy utánpótláskorú játékosokból álló csapatot. Ennek a feltételrendszerének és kereteinek kidolgozására megbízta a Szakmai és Edzőbizottságot.

18./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyetértett azzal a javaslattal, hogy külföldi klubban játszó magyar játékosok esetében, a MOATSZ biztosítja a lehetőséget a játékos és a nevelőegyesülete számára, hogy a nevelőegyesület nevének feltüntetésével indulhasson a hazai versenyeken a 2018/2019. bajnoki idénytől, amennyiben ezt a játékos írásban kéri.

19./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége elfogadta az utánpótlás-támogatási rendszerről szóló módosítását a melléklet szerint.

(Szavazás: 8 igen, 0 nem, 1 tartózkodás)

20./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag egyetértett azzal, hogy elnökségi tag ne legyen a Szakmai és Edzőbizottság tagja is, ezért Fazekas Péter visszahívásra került a SZEB tag posztról. Az elnökség a megüresedett Szakmai és Edzőbizottság tagjának a Budaörsi Sport Club képviselőjét, Somlyó Gergelyt bízta meg.

21./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy

- kerüljön pontos meghatározásra az Ormai László Asztalitenisz Csarnok teremhasználati sorendje.

- a csarnok pontos beosztását tartalmazó táblázat kerüljön közzétételre.

- megszűnteti az Ormai László Asztalitenisz Csarnok térítésmentes használatát.

- abban az esetben nem kell bérleti díjat fizetnie azoknak a volt válogatott játékosoknak, vagy a válogatottak munkáját segítő edzőpartnereknek, akik ennek ellentételezéseként a szakágvezető vagy az utánpótlás válogatott edzők által kijelölt utánpótláskorú válogatott játékosokkal játszanak.

22./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag fogadta el a régiós edzések koncepciójáról szóló 152./2017. számú elnökségi határozat módosítását (melléklet).

23./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag fogadta el a Szekszárd AC jelentkezését a 2017/2018. évi FinalFour megrendezésére.

24./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag egyetértett azzal, hogy a MOATSZ által hatékonyan támogatott egyesületeknél közös szakmai koncepció megvalósítása és az egyesületeknél elvégzett munka szakmai ellenőrzése elengedhetetlen. Ennek kidolgozására megbízza a Szakmai és Edzőbizottságot.

25./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag fogadta el a 2018. évi Felnőtt Csapat Világbajnokságra utazó keretet:

Nők: Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina

Férfiak: Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Nagy Krisztián

Edzők: Bátorfi Zoltán, Aranyosi Péter, Somosi Miklós

26./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége elfogadta, hogy 2018/2019. évi idénytől az alábbiak szerint módosítja a játékvezetői és versenybírói díjakat, a "versenybíró" helyett "főbíró", a "versenybíró helyettes" helyett "főbíró helyettes" elnevezést kell használni. Ezzel a 29/2012. sz. elnökségi határozat az alábbiakban módosul.

1.1 A csapatbajnokságokon alkalmazandó díjak

Extra Liga.     6.000 Ft

NB I.:              5.500 Ft

NB II.:            4.200 Ft

NB III.:           3.000 Ft

1.2 A MOATSZ versenynaptárában szereplő országos egyéni versenyeken alkalmazandó díjak

fél versenynap            egész versenynap

játékvezető                 4.500 Ft                      9.000 Ft

főbíró                          6.750 Ft                      13.500 Ft

főbíró helyettes          6.750 Ft                      13.500 Ft

Az egyéni versenyeken óradíj nem számolható el.

• Az alacsonyabb osztályú csapatbajnoki mérkőzések díjazását, valamint a MOATSZ versenynaptárában nem szereplő területi és egyéb versenyek díjazását a területi szövetségek határozzák meg, azonban azok nem haladhatják meg az 1.1 pontban meghatározott NB III osztályú mérkőzésre felszámítható díjat, valamint az 1.2 pontokban meghatározott díjakat.
  • A verseny előkészítéséért és a sorsolásért a verseny főbíróját és főbíró helyettesét is egész versenynapnak megfelelő összegű díj illeti meg.
  • A hivatalos nemzetközi csapatmérkőzéseken (Bajnokok Ligája, ETTU Kupa, Klubcsapatok Szuper Ligája, stb) az 1.1 pontban megállapított díjazás 50%-kal, a hivatalos válogatott csapatmérkőzéseken 100%-al megemelt összege fizetendő.
  • A MOATSZ versenynaptárában szereplő hazai rendezésű egyéni nemzetközi versenyek díja a 1.2 pontban megállapított díj 50%-kal megemelt összege.
  • A lakóhelytől távol, más városba kiküldött játékvezető, versenybíró költségként elszámolhatja a tényleges, számlával igazolt, teljes árú II. osztályú vasúti jegy és helyjegy, vagy a teljes árú autóbuszjegy árát.

Amennyiben 2, vagy több kiküldött játékvezető saját személygépkocsival utazik az esemény helyszínére, úgy elszámolható a személygépkocsi tulajdonos részére

• kilométerenként 9,- Ft
  • a személygépkocsira megállapított norma szerinti fogyasztás, az APEH által előírt üzemanyagárral számítva

Ez esetben a kocsi utasai utazási költségtérítésben nem részesíthetők.

27./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag egyetértett azzal, hogy a MOATSZ kötelezettségvállalási szabályzatának kidolgozására Felegyi Gábor főtitkárt kéri fel.

28./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége egyhangúlag fogadta el a MOATSZ küldöttgyűlésének helyét, időpontját és napirendi pontjait:

A Magyar Asztalitenisz Szövetség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló küldöttgyűlését 2018. május 30-án, szerdán 10.00 órától tartaná a Magyar Sport Háza 1. emeleti konferenciatermében (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)

A küldöttgyűlés napirendi pontjai az alábbiak:

1. Napirendi pontok elfogadása
  2. 2017. évi szakmai beszámoló, régióvezetői beszámolók, Területi Asztalitenisz Szövetségek beszámolói, bizottságok beszámolói
  3. Felügyelő Bizottság beszámolója
  4. 2017. évi Pénzügyi beszámoló
  5. Közhasznúsági jelentés
  6. 2018. évi költségvetés
  7. Tisztségviselő választás
  8. Egyebek

29./2018 számú elnökségi határozat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége elfogadta, hogy azok a játékosok, akik év végén kiöregednek az U21-es korcsoportból még indulhassanak a tavaszi idényben az U21-es versenyszámokban.

(Szavazás: 7 igen, 0 nem, 1 tartózkodás)

adobe-pdf

Határozatok