Csütörtöktől vasárnapig, immár huszadik alkalommal rendezi meg a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya nemzetközi fiú utánpótlásversenyét egykori játékosa, az 1995-ben versenyre utazás közben, 13 évesen tragikus balesetben meghalt Molnár János emlékére.

A zuglóiak Szőnyi úti csarnokában zajló, összesen öt korosztály számára kiírt viadalra minden korábbinál többen neveztek: 17 ország 275 versenyzője áll asztalhoz. A viadalon létszámkorlátozás nélkül vehet részt a teljes magyar fiú utánpótlás.

A legnagyobb létszámú külföldi küldöttség a szlovákoké és a svédeké lesz. Örömteli, hogy Köpingből, a híres svéd asztalitenisz-gimnáziumból is érkeznek versenyzők. Először képviseltetik magukat a spanyolok a katalán válogatott jóvoltából, és ugyancsak első ízben állnak asztalhoz norvég versenyzők.

A seregszemlén a szervezők hagyományosan kiegészítő programot is kínálnak a játékosoknak: péntek este autóbuszos városnézésen vehetnek részt, szombaton pedig szívszorító megemlékezés részeseivé válhatnak majd mindazok, akik jelen lesznek a versenyek után elsötétülő teremben a gyertyagyújtásos Mementón.

A program

Február 5., csütörtök (15.30): újonc III. (11 évesek és fiatalabbak), újonc II. (12 évesek).

Február 6., péntek (10): újonc I. (13 évesek és fiatalabbak).

Február 7., szombat (10): serdülő (15 évesek és fiatalabbak).

Február 8., vasárnap (10): ifjúsági (18 évesek és fiatalabbak).

 

 


Go to top