Január 23. és 25. között Budaörsön rendezték az utánpótlás Budapest-bajnokságot. Az év első országos korosztályos ranglistaversenyén András Csaba (BVSC-Zugló SI) kiemelkedett a mezőnyből: három számban is a dobogó tetejére állhatott.

A legfiatalabbak, az újoncok mezőnyében két korcsoportban rendezték meg a küzdelmeket: az U11-es kategóriában a fiúknál Huzsvár Erik (KSI SE), a lányok mezőnyében Adamik Csenge (Tatai AC) győzött. Az U13-asok között András Csaba (BVSC-Zugló SI), illetve Drabant Anita (Univer-Sport Kft. Kecskemét) érdemelte ki az aranyérmet.

Másnap a serdülők álltak asztalhoz, és András Csaba az idősebbek versenyeiben sem talált legyőzőre: a dobogó tetejére állhatott egyesben és Both Olivér (Malév SC) oldalán párosban is. A lányok viadalán Nagypál Márta (Jászkun Volán) lett az első, s ő szintén ismételt párosban: Harasztovich Fanni (Statisztika) partnereként megnyerte ezt a versenyszámot is.

A háromnapos eseményt az ifjúságiak zárták. A fiúknál némi meglepetésre a 18. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Kovács Sebestyén (Ceglédi VSE) lett az első, a lányoknál Imre Leila (Univer-Sport Kft.) papírforma-győzelmet aratott. Párosban a Balázs Bence, Molnár István Patrik (Univer-Sport Kft., Jászkun Volán SC), illetve a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie (Statisztika, Stuttgart) duó diadalmaskodott.

Az összes eredmény ITT.

Go to top