2020-ujonc-serdulo-open

Hét számban magyar aranyéremnek örülhettünk az év első hétvégéjén megrendezett Hungarian U11, U13, U15 Openen.

Az Angyalföldi Sportközpontban kibővített formában bonyolították le a hagyományos évnyitó nemzetközi versenyt. Eddig az újonc korosztálynak szólt ez a megméretés, idén már azonban a serdülők is indulhattak.

„Nem sokára jubilálunk szerintem, bár elkövettük azt a nagy hibát, hogy nem számoltuk meg, hogy hány versenyt rendeztünk. A véleményünk szerint olyan tizenöt-tizenhat körül járunk – árulta el Nagy Balázs főszervező, hogy maguk sem tudják, hányadik alkalommal hozták tető alá ezt a versenyt. – Talán a mostani lett a legnagyobb, szépen, lassan, lépésről lépésre fejlődött idáig a verseny. Ez az első év, hogy serdülő versenyszámot is rendezünk, mert igény volt rá.”

A külföldről hazánkba látogatók között sok ismerős arcot lehetett felfedezni, Tóth Krisztina és nem is olyan kis csapata Németországból érkezett.

„Évről évre feltűnik nekem, hogy a magyar gyerekek nagyon ügyesek. Az ifi és felnőtt korba érve aztán többen eltűnnek, ami egy természetes szelekció, de azért sajnálatos is egyben – mondta a Bajor Asztalitenisz-szövetség technikai vezetőjeként tevékenykedő Tóth Krisztina.A kelet-európai gyerekek, a románok, oroszok, ukránok is nagyon képzettek és jó versenyzők ilyen korban. Ez az, ami nálunk kicsit hiányzik, hogy alkalmazkodjanak a körülményekhez. A más szervához, más fogadáshoz, más teremhez. Ehhez szerintem egy kelet-európai jobban hozzá van szokva.”

Nos, a magyar fiatalok tényleg ügyesek voltak, a tíz számból hetet megnyertek.

Az U13-as leány csapatversenyben Molnár Liza a román Cristina Singeorzannal diadalmaskodott, a serdülőknél pedig a magyar A-csapat (Czeglédi Dorka, Molnár Kendra, Volentics Anna) a magyar B-t (Hudák Dorina, Nagy Liliána) győzte le a döntőben, a harmadik számú magyar egység (Szosznyák Emma, Tanács Nóra) pedig a harmadik helyre ért oda.

„A döntőben azt láttam, hogy nagyon sokat fejlődtek a lányok. Ismerik persze egymást, de ettől függetlenül óriási labdamenetek voltak, és nagyon kevés egyszerűt hibáztak” – dicsérte a játékosait Tóth János, a serdülő leányválogatott tavaly kinevezett szövetségi kapitánya.

Jakab János elégedetten figyelhette Kizakisz Nikolaosz és Cseri Ádám játékát, ugyanis rendkívül magabiztosan szerezték meg az U13-as fiúk csapataranyát.

„Én is hosszú évekig válogatott voltam, és december 27-től 31-ig mindig is a téli alapozás időszaka volt. A válogatottak számára mindig, valamint a motiváltabb klubjátékosoknak is. Aki szeretne elérni valamit ebben a sportban, annak rengeteget kell edzenie, keveset hagyhat ki, és ezt Ádám és Nikosz is pontosan tudják, hiszen fiatal koruk ellenére hosszú évek óta versenyeznek” – válaszolta Jakab János arra a felvetésre, hogy közvetlenül az ünnepek után milyen nehéz rávenni a versenyzésre a gyerekeket.

Kizakisz (U13) egyéniben is a dobogó tetejét foglalhatta el, Vörös Balázs (U15) ezüstérmes lett, Gergely Márk (U11) és Molnár Levente (U15) pedig harmadik.

A lányoknál mindhárom korosztályban magyar győztest avattak egyéniben. A legkisebbeknél Barcsai Sophie mellé a második Dohóczki Nóra és a harmadik Szűcs Natália is felállhatott a dobogóra. Az U13-asoknál Müller Evelin volt a legjobb, míg a serdülőknél Volentics Annáé lett az aranyérem, Trungel Mirelláé az ezüst, a két bronz pedig Czeglédi Dorkának és Molnár Kendrának jutott.

Eredmények itt.

Go to top