2019-vb-andras-csaba

András Csaba az olasz Jamila Laurenti oldalán a legjobb 64 között búcsúzott vegyes párosban a Nahon Ratcsaszimában zajló ifjúsági világbajnokságon.

A magyar asztaliteniszező már több mint egy hete a thaiföldi városban tartózkodik, mivel a világbajnokság előtt edzőtábort tartottak a résztvevőknek, magán a versenyen viszont csak szerdán mutatkozott be, ugyanis a csapatversenyben nem szerepelt.

Vegyes párosban Jamila Laurentivel állt össze, akivel kommunikációs problémái nincsenek – az olasz lány anyai ágon magyar, és kitűnően beszéli a nyelvünket –, játékban viszont gyakorlatilag nulla közös tapasztalattal vágtak neki a thaiföldi kalandnak. Az összeszokottság hiánya sajnos megmutatkozott az első mérkőzésükön, amelyen a verhető ellenfélnek számító Filip Delincak, Gabriela Stepanová duótól döntő szett 12:10-re kikaptak. Persze a szlovák fiú és a cseh lány sem tartozik a kezdő kategóriába, a következő mérkőzésükön például legyőztek egy hongkongi kettőst is, ezzel már nyolcaddöntősök.

András Csabának maradt az egyéni versenyszám, amelyben kiemeltként a főtáblán kezd. Szombaton az első fordulóban egy selejtezős ellenfél vár rá, továbbjutás esetén pedig a második kiemelt orosz Lev Kacmannal találkozhat.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG
VEGYES PÁROS, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
András Csaba, Jamila Laurenti (magyar, olasz)–Delincak, Stepanová (szlovák, cseh) 2:3 (10, –9, –8, 5, –10)

Go to top