1-dari-helga

Dari Helga ezüstérmet szerzett az amerikai Faith Tunggal az ifjúsági lányok páros versenyében a Guimaraesben zajló utánpótlástornán.

Dari Helga egyesben és párosban is második kiemeltként indult a portugáliai megméretésen. Előbbiben ezzel együtt neki is játszania kellett a csoportkörben, de legalább bemelegedett, két győzelemmel jutott tovább. A főtábla első fordulójában erőnyerő volt, a legjobb 16 között pedig hat szettben kikapott a hazai környezetben játszó Matilde Pintótól.

Párosban az amerikai Faith Tunggal próbáltak szerencsét, és két döntő szettes csata megnyerésével már biztos volt az érmük. Az elődöntőt is sikerrel vették két angol lány ellen, a döntőben viszont meg kellett hajolniuk az egyiptomi Farida Badavi és Hana Goda tudása előtt. Goda egyébként egyesben is aranyérmet szerzett.

Dari a csapatversenyben is részt vett, mégpedig a chilei Ruiz nővérekkel, Mariammal és Natashával közös együttes alkotva. A csoportjukból másodikként jutottak tovább, miután a dánokat legyőzték, míg a spanyolok első számú csapatától kikaptak. A negyeddöntőben egy holland, egy portugál és egy tunéziai lányból álló vegyes csapattól kaptak ki 3:2-re, de nem Darin múlt, hogy nem szereztek érmet, mivel a csapatverseny során mind a hat mérkőzését megnyerte.

2019 ITTF JUNIOR CIRCUIT, PORTUGAL JUNIOR & CADET OPEN
IFJÚSÁGI LÁNY EGYES
2. CSOPORT
Dari Helga–Fiore (brazil) 3:0 (5, 2, 7)
Dari–Rogove (angol) 3:1 (8, –7, 6, 4)
NYOLCADDÖNTŐ
Dari–Pinto (portugál) 2:4 (12, –7, 8, –7, –8, –8)

IFJÚSÁGI LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Dari, Tung (magyar, amerikai)–N. Ianau, P. Ianau (román) 3:2 (3, –6, –6, 6, 11)
NEGYEDDÖNTŐ
Dari, Tung–Cristobal, Pérez (spanyol) 3:2 (–8, 7, –9, 8, 6)
ELŐDÖNTŐ
Dari, Tung–Patterson, Rogove (angol) 3:1 (9, 11, –2, 9)
DÖNTŐ
Dari, Tung–Badavi, Goda (egyiptomi) 0:3 (–8, –5, –9)

Go to top