2019-25-23-lei-balazs

Újabb magyar éremnek már nem, de bravúros győzelemnek azért örülhettünk a rangos szombathelyi utánpótlástorna záró napján.

Lei Balázs, asztaliteniszező. Vagy inkább Lei Balázs, túlélőművész? Mindkét „foglalkozást” indokoltan írhatnánk be a névjegyébe azok után, amit a serdülő fiú egyes főtábla 1. fordulójában bemutatott. A soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia tehetsége kétszettes hátrányból fordított az ukrán Mikita Zavada ellen, a negyedik játszmában mérkőzéslabdák sorát hárítva. Mintha csak visszaugrottunk volna az időben húsz évet, amikor még 21-es szetteket játszottak, 25:23 lett Lei Balázs javára, aki kivívta Pázsy Ferenc elismerését.

„Jövőbemutató a játéka, nagyon taktikusan játszik, meghallgatja, amit az edző kér tőle. Azt hiszem, egy-két év múlva komoly játékos lesz belőle nemzetközi szinten – mondta a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, majd a többi főtáblás magyarral folytatta. – Szántosi Dávid egy francia ellen vesztett az első kanyarban, kicsit hitehagyott játékkal, szorosabb mérkőzésre számítottam. Huzsvár Erik attól a kínaitól kapott ki, akit az előző nemzetközin megvert. Most nagyon szét volt esve a játéka, sokat hibázott, a kínai pedig jobban játszott.”

Lei Balázs a legjobb 32 között az idén serdülő Európa-bajnoki ezüstérmet nyerő román Iulian Chiritától kapott ki 3:0-ra. Huzsvár Erik párosban is ázsiai ellenfeleknek kényszerült gratulálni, a mexikói Rogelio Castróval csak az elején tudták megnehezíteni a dél-koreai Kim Min Vu és Li Ho Jun dolgát.

A serdülő lányoknál egyesben négy magyar is főtáblára jutott. Közülük Tanács Nóra és Molnár Kendra ott már nem nyert meccset, míg Volentics Anna és Hudák Dorina egy győzelem után a legjobb 32 között búcsúzott. Müller Evelin a finn színeket képviselő Maria Girleával a nyolcaddöntőig jutott párosban.

2019 ITTF JUNIOR CIRCUIT PREMIUM, HUNGARIAN JUNIOR & CADET OPEN
SERDÜLŐ FIÚ EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Lei Balázs–Zavada (ukrán) 3:2 (–8, –10, 9, 23, 8)
Szántosi Dávid–Jellouli (francia) 0:3 (–9, –5, –6)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Huzsvár Erik–Jang Csü-lung (kínai) 0:3 (–9, –8, –7)
Lei–Chirita (román) 0:3 (–5, –4, –3)

SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Huzsvár, Castro (magyar, mexikói)–Kim Min Vu, Li Ho Jun (dél-koreai) 0:3 (–10, –8, –5)

SERDÜLŐ LÁNY EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Hudák Dorina–Bartová (cseh) 3:1 (–3, 11, 8, 13)
Volentics Anna–Varabjova (fehérorosz) 3:1 (6, 8, –5, 12)
Molnár Kendra–Vinczeová (szlovák) 2:3 (–12, 3, –8, 6, –9)
Tanács Nóra–Li Dzsong Jon (dél-koreai) 1:3 (–8, –8, 9, –9)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÁRT
Hudák–Stortz (német) 0:3 (–4, –9, –8)
Volentics–Brzyska (lengyel) 1:3 (–6, –4, 9, –9)

SERDÜLŐ LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Müller Evelin, Girlea (magyar, finn)–Sánchez, Sastre (spanyol) 0:3 (–3, –8, –1)

Go to top