2019-tolgyes-dorottya-szombathely

A szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokság csütörtöki játéknapján csak egy magyar győzelemnek örülhettünk.

Tölgyes Dorottya volt, aki úgymond megmentette a mieink becsületét a verseny második napján. Az ifjúsági lányok egyéni versenyében a legjobb 64 között hat szettben győzte le az ír Sophie Earleyt, aki hozzá hasonlóan szintén részt vett és begyűjtött néhány értékes skalpot a múlt heti serdülő világbajnokságon. A 16 közé már Tölgyes sem tudott bejutni, 4:1-re kikapott az amerikai Rachel Sungtól.

„Nagyon nem szeretek ellene játszani, nem érzem a játékát, nyesve pörget, balkezes is, kellemetlen. Úgy érzem viszont, hogy egy-két év múlva már meg fogom verni, mert róla nem tudom elképzelni, hogy sokat fejlődne, én viszont remélhetőleg sokat lépek még előre a mostani szintemhez képest” – tekintett optimistán a jövőbe Tölgyes Dorottya.

Dari Helga egy dél-koreai védőjátékostól kapott ki az első fordulóban, Lindner Ádám szövetségi edző szerint kaphatott volna könnyebb ellenfelet is az első fordulóban.

A fiúknál három főtáblásunk volt, de a második fordulót egyikük sem érte meg.

„Egyáltalán nem volt jobb, nagyjából mindent én rontottam el” – mondta önkritikusan Both Olivér, miután kiemeltként sorozatban az ötödik versenyén kapott ki az első mérkőzésén, ezúttal a cseh Simon Belíktől, sok félziccert elhibázva.

Kísértetiesen hasonló nyilatkozatot adott Huzsvár Erik, akit a svájci Elias Hardmeier búcsúztatott.

„Sok kis labdát hibáztam el, gyakorlatilag én vesztettem el ezt a meccset, nem az ellenfelem nyerte meg” – így a KSI még serdülőkorú játékosa.

András Csaba még rossz játékkal is szokott menni néhány kört, de nem a szombathelyi versenyen, amely mintha a mumusa lenne.

„A meccs előtt nem tudtam elképzelni, hogy kikapok tőle – beszélt a dél-koreai ellenfeléről a legmagasabban jegyzett magyar fiatal. – Nem tudtam felpörögni, tegnap kicsit el is fáradtam, és bennem volt kicsit az is, hogy ezen a versenyen három-négy éve egyszerűen nem tudtok meccseket nyerni.”

„Elég idegesen játszott, pedig mondtam neki, hogy nyugodjon meg, az sem baj, ha kikap, csak hajtson végig” – árulta el Somosi Miklós, hogy mivel próbálta jobb teljesítményre ösztökélni játékosát.

Ez a nap tehát nem a mieinké volt, de hátravannak még a csapatversenyek, a serdülő versenyszámok pedig még csak ezután kezdődnek.

2019 ITTF JUNIOR CIRCUIT PREMIUM, HUNGARIAN JUNIOR & CADET OPEN
IFJÚSÁGI FIÚ EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Both Olivér–Belík (cseh) 1:4 (–9, –10, –6, 9, –10)
Huzsvár Erik–Hardmeier (svájci) 2:4 (–9, –6, 2, –11, 4, –8)
András Csaba–Li Ho Jun (dél-koreai) 2:4 (–4, 10, 9, –9, –7, –10)

IFJÚSÁGI LÁNY EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Tölgyes Dorottya–Earley (ír) 4:2 (–13, –9, 13, 10, 10, 7)
Dari Helga–Bek Dzsu Jong (dél-koreai) 1:4 (–2, 6, –5, –9, –5)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Tölgyes–Sung (amerikai) 1:4 (–3, –7, 9, –3, –9)

Go to top