2019-tolgyes-dorottya-metz

Tölgyes Dorottya egyesben nyolcadik lett, míg lány párosban a negyeddöntőben búcsúzott a nem hivatalos serdülő világbajnokságon, Władysławowóban.

Az ITTF World Cadet Challenge egyetlen magyar játékosa egyesben mondhatni kitaposott úton haladt előre, hiszen csupa olyan játékost vert meg, akit a csapatverseny során egyszer már legyőzött. Ez történt a nyolcaddöntőben is, amelyben Ser Lin Qian volt az ellenfele. A csapatverseny döntőjében 3:1-re nyert a szingapúri lány ellen, aki most jóval nagyobb ellenállást tanúsított, de hétszettes csata végén újra Tölgyes örülhetett.

A negyeddöntője már jóval simább volt, sajnos. A japán Akae Kaho rögtön egy 11:1-re megnyert játszmával indított, és csak egy szettet engedett át magyar ellenfelének. Akinek ezzel még nem ért véget az egyesbeli szereplése a lengyelországi viadalon, ugyanis ebben a számban minden helyért játszani kellett. Az indiai Yashaswini Ghorpade és az amerikai Angie Tan elleni vereség után a nyolcadik hely jutott Tölgyesnek.

A legjobb nyolcba a lány párosok között is sikerült bekerülnie – még kedden – a horvát Hana Arapoviccsal, a negyeddöntő azonban itt is kifogott rajta, egy hazai kettős állta az útjukat.

ITTF WORLD CADET CHALLENGE, WŁADYSŁAWOWO
LÁNY EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Tölgyes Dorottya–Ser (szingapúri) 4:3 (6, –6, 5, –7, –4, 5, 8)
NEGYEDDÖNTŐ
Tölgyes–Akae (japán) 1:4 (–1, –6, –7, 12, –6)
AZ 5–8. HELYÉRT
Tölgyes–Ghorpade (indiai) 2:3 (7, –10, –9, 4, –4)
A 7. HELYÉRT
Tölgyes–Tan (amerikai) 0:3 (–6, –7, –4)

LÁNY PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Tölgyes, Arapovic (magyar, horvát)–Brzyska, Wielgos (lengyel) 2:3 (1, 7, –8, –14, –7)

Go to top