2019-tolgyes-dorottya-thaifold

Tölgyes Dorottya a csapatban szerzett aranyérem után egyesben és lány párosban is versenyben van még a Władysławowóban zajló ITTF World Cadet Challenge-en, a nem hivatalos serdülő világbajnokságon.

A lengyelországi seregszemle egyetlen magyar indulója egyesben két olyan játékossal is egy csoportba került, akikkel a csapatverseny során már találkozott és legyőzött. A kolumbiai Juliana Lozadáról és a szingapúri Zhou Jingyiről van szó, akik ellen lemásolta a korábbi eredményeit, és ismét 3:0-ra, illetve 3:1-re verte meg őket. Így az is belefért, hogy az amerikai Joanna Sungtól kikapjon, ő egyébként körbeverés után nem jutott tovább a csoportból. Tölgyes viszont csoportmásodikként ott van a legjobb 16 között, ahol a szingapúri Ser Lin Qiannal találkozik. Mellesleg őt is legyőzte vasárnap, mégpedig a csapatverseny döntőjében.

Szegény Lozadának lehet, hogy kicsit elege lett már a magyar lányból, ugyanis a lány párosok küzdelmében újabb vereséget szenvedett el tőle, no meg Tölgyes horvát párjától, Hana Arapovictól.

Vegyes párosban a jemeni Ebrahim Abdulhakim Gubrannal két szettet nyertek kedden, ám így is továbbjutottak a nyitó körből, ugyanis ebben a versenyszámban két nyert szettig tartó meccseket rendeznek. Egy szintén nem túl összeszokott új-kaledóniai, lengyel ellenfél legyőzése után a Puerto Ricó-i Ángel Naranjo és a japán Akae Kaho állta útjukat a nyolcaddöntőben.

ITTF WORLD CADET CHALLENGE
LÁNY EGYES
7. CSOPORT
Tölgyes Dorottya–Lozada (kolumbiai) 3:0 (8, 2, 4)
Tölgyes–Zhou (szingapúri) 3:1 (–8, 7, 8, 8)
Tölgyes–Sung (amerikai) 2:3 (–5, –6, 3, 8, –2)

LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Tölgyes, Arapovic (magyar, horvát)–Ding, Lozada (argentin, kolumbiai) 3:1 (10, 7, –10, 3)

VEGYES PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Gubran, Tölgyes (jemeni, magyar)–Viger, Wrobel (új-kaledóniai, lengyel) 2:0 (6, 8)
NYOLCADDÖNTŐ
Gubran, Tölgyes–Naranjo, Akae (Puerto Ricó-i, japán) 0:2 (–10, –6)

Go to top