2019-harasztovich-fanni

A legjobban szereplő magyar fiatalok is csak a negyeddöntőig jutottak, így az ostravai utánpótlás Európa-bajnokság utolsó, keddi napján már nem rendeznek magyar érdekeltségű mérkőzést.

Egyesben öt játékosunk készülhetett a hétfői nyolcaddöntőkre, de csak egyikük vette azt sikerrel. Harasztovich Fanni a legjobb 32 között az ifjúsági lány egyes első kiemeltjét búcsúztatta, a következő körben viszont simán kikapott az orosz Anasztaszija Kolistól, Drabant Anita szereplése pedig szintén 4:0-s vereséggel ért véget. A serdülőknél Tölgyes Dorottya és Huzsvár Erik is orosz játékossal szemben maradt alul. Az egyetlen nyolcaddöntős győzelmünket az ifjúsági fiúk között induló András Csaba aratta – döntő játszmában gyűrte le a spanyol Alberto Lillót –, de a negyeddöntőben már nem bírt a francia Vincent Picard-ral.

A párosban legtovább versenyben lévő játékosainknak is orosz, illetve francia ellenfelek jelentették a végállomást. A román Ioana Singeorzannal induló Tölgyes a nyolcaddöntőben búcsúzott a francia Lutz, Mobarek duó kezei által, míg a német Laura Tiefenbrunnerrel összeálló Harasztovich az orosz Kazanycevának és Tajlakovának volt kénytelen gratulálni a negyeddöntőben.

Ez tehát azt jelenti, hogy a fő versenyszámokban érem nélkül maradt a magyar küldöttség, de döntősünk így is volt, Szántosi Dávid ugyanis újonckorúként második lett a serdülő fiúk vigaszversenyében.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, OSTRAVA
IFJÚSÁGI FIÚ EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
András Csaba–Lillo (spanyol) 4:3 (5, 7, –9, 8, –7, –8, 4)
NEGYEDDÖNTŐ
András–Picard (francia) 1:4 (–7, 8, –9, –7, –10)

SERDÜLŐ FIÚ EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Huzsvár Erik–Izumrudov (orosz) 3:4 (–9, –8, 5, 8, 11, –9, –8)

IFJÚSÁGI LÁNY EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Harasztovich Fanni–Kolis (orosz) 0:4 (–6, –1, –4, –7)
Drabant Anita–Wegrzyn (lengyel) 0:4 (–9, –8, –8, –8)

IFJÚSÁGI LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Harasztovich, Tiefenbrunner (magyar, német)–Edvinsson, Roose (svéd) 3:1 (8, –10, 6, 7)
NEGYEDDÖNTŐ
Harasztovich, Tiefenbrunner (magyar, német)–Kazanyceva, Tajlakova (orosz) 0:3 (–9, –10, –6)

SERDÜLŐ LÁNY EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Tölgyes Dorottya–Dmitrienko (orosz) 2:4 (5, –8, –7, –5, 10, –11)

SERDÜLŐ LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Tölgyes, Singeorzan (magyar, román)–Lutz, Mobarek (francia) 0:3 (–10, –6, –9)

Go to top