2019-tolgyes-balogh

Vasárnap a csapatversenyekkel megkezdődik Ostravában az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a magyar utánpótlás-válogatottak játékosai és edzői az utóbbi hetekben a csehországi Eb-vel keltek és feküdtek. Mindent a minél eredményesebb felkészülésnek rendeltek alá, amit az ifjúsági fiúcsapat edzője is megerősített.

„A korábbi felkészülésekhez és összetartásokhoz viszonyítva azt mondhatom, hogy ilyen fegyelmezetten és összetartóan, valamint ennyire akarva nem láttam még a társaságot. Egy ember sincs, aki kicsit is problémásabb lenne” – dicsérte játékosait a mátraházi edzőtáborban Vígh Zsolt, akinek csapata a lengyelekkel, a spanyolokkal és a dánokkal került egy csoportba.

A serdülő fiúcsapatunk a románokkal, a portugálokkal és az olaszokkal próbálja felvenni a versenyt a csoportkörben, mégpedig egy újonckorú fiúval, Szántosi Dáviddal a soraiban.

„Ő már a hazai és a külföldi versenyeken is bizonyította, hogy második, harmadik számú játékosa ennek a csapatnak. A kora ellenére számítok rá, hogy meg tudja lepni az ellenfeleket, és jó lenne, ha egy-egy fontos mérkőzést már most tudna nyerni” – beszélt Vitsek Iván a szarvasi tehetségről.

A serdülő leányválogatottban is van olyan játékos, aki a tavalyi Eb-n nem lehetett ott.

„Jó az edzőtábor, sokat foglalkoznak velünk, amit nagyon értékelek – mondta Balogh Kíra (a képen jobbra). – Én először vagyok Mátraházán, örülök, hogy eljöhettem ide és elmehetek az Európa-bajnokságra is, mert tavaly nem volt rá lehetőségem.”

A Lindner Ádám által irányított csapatot a Románia, Olaszország, Szerbia hármassal sorsolták azonos csoportba, míg ifjúsági lányainkat a könnyebb ellenfeleknek ígérkező Luxemburggal és Ausztriával. Utóbbi nem a szerencsének tudható be, hanem annak, hogy két éve az ifi leánycsapatunk kiesett a B-osztályba.

„Úgy érzem, a csapatunk most kicsit erősebb, mint tavaly volt, hiszen eltelt egy év, fejlődtek, idősebbek lettek a lányok. Az a cél, hogy visszajussunk az A-divízióba, ami kötelező lenne, azt követően pedig a sorsolástól függően akár a legjobb nyolcig is eljuthatunk” – vázolta a terveket az ifjúsági leánycsapat élén álló Fekete Soma.

Az ostravai Európa-bajnokság július 16-ig tart.

A 2019-ES IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA UTAZÓ MAGYAR KERET
Ifjúsági fiúk:
András Csaba – BVSC Zugló
Both Olivér – BVSC Zugló
Juhász Patrik – TTC Wehrden
Ócsai Máté Zsigmond – Ceglédi VSE

Ifjúsági leányok:
Harasztovich Fanni – Statisztika PSC
Drabant Anita – Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér
Dari Helga Adél – Statisztika PSC
Kiajánlással az egyéni versenyszámokra: Czeglédi Szilvia – Statisztika PSC

Serdülő fiúk:
Huzsvár Erik Bendegúz – KSI SE
Balogh Bence – PEAC
Szántosi Dávid – Szarvasi Körös ASE
Kiajánlással az egyéni versenyszámokra: Krebs Levente – BVSC Zugló

Serdülő leányok:
Tölgyes Dorottya – Nyírbátori ASE
Balogh Ágnes Kira – ASE Orosháza
Adamik Csenge Virág – Tatai Atlétikai Club
Központilag az egyéni versenyszámokra, kiajánlással a csapat versenyszámra (a versenyzők rotációjával történő 1-6 közé jutás esetén MOATSZ visszafinanszírozással):
Volentics Anna – Városi SE Dunakeszi

Go to top