2019-molnar-liza

Molnár Liza remekül játszva ezüstérmesként zárta a Zágrábban 66. alkalommal megrendezett Zagiping elnevezésű nemzetközi utánpótlásversenyt.

A hazai ranglistavezető Molnár Liza az U11-es korosztály egyéni és csapatversenyében állt asztalhoz – olvasható klubja, a Szombathelyi AK beszámolójában.
Ritkaság számba megy – még nemzetközi versenyeken is –, hogy a legkisebb korcsoportban olyan sok lányversenyző induljon, mint ezúttal Zágrábban. Az U11-eseknél 109(!) indulót regisztráltak! Liza csapatban egy helyi versenyzővel rajtolt. Három selejtezős és két főtáblás győzelmet követően estek ki a negyeddöntőben, miután két védőjátékossal kerültek szembe..

Szombaton remekül kezdte Liza az egyéni versenyszámot, hiszen a selejtező csoportjában legyőzte az első helyen kiemelt Victoria Pustajt. A másik két selejtezős mérkőzését is 3:0-ra nyerte meg, és a főtábla 1. pozíciójára lett így jogosult. Még aznap egy 3:1-es sikerrel bejutott a legjobb 16 közé.

A vasárnapi folytatásban ismét egy védő játékossal került össze, és alaposan meg kellett dolgoznia a 3:1-es sikerért. A negyeddöntőben egy két fejjel magasabb szerb lányt győzött le 3:0-ra imponáló játékkal. Svéd ellenfél következett ezután az elődöntőben, ahol nemcsak az ellenféllel, hanem a háromnapos fáradtsággal is meg kellett küzdeni. Az újabb győzelem már a döntőt jelentette Liza számára, ahol egy Román lány várt rá.

A döntőre teljesen kiegyenlített csata és magas színvonal volt a jellemző. Liza a lehető legkisebb különbséggel kapott ki 3:2-re. Az ezüstérem szenzációs nemzetközi sikernek számít, főleg úgy, hogy csütörtökön még betegen indult el Zágrábba.

Go to top