2019-tolgyes-dorottya-metz

Tölgyes Dorottya a serdülő lányok csapatversenyében negyeddöntőig jutott a thaiföldi utánpótlástornán.

Tölgyes egyedüli magyarként indult a délkelet-ázsiai versenyen – amely előtt egyhetes helyi edzőtáborban vett részt –, így a csapatverseny során értelemszerűen csak külföldi társakkal próbálhatott szerencsét. A horvát Hana Arapoviccsal és a walesi Anna Hurseyvel állt össze, akikkel sikerrel vette a csoportkört.

Először a szingapúriakat verték meg, akik 9, 10 és 11 éves játékossal neveztek a serdülők csapatversenyére. Tölgyesnek a 10 éves Lee Eng Kee Eudora jutott ellenfélül, és mindössze 16 pontot engedett neki (11:6, 11:3, 11:7).

Az európai trió Dél-Korea első csapata ellen sem vesztett mérkőzést, Tölgyes a 14 éves Dzsin Je Vont győzte le 3:0-ra (12:10, 11:2, 12:10).

A mieink a tajvaniak második számú csapatával találkoztak a csütörtöki negyeddöntőben, és 3:1-es vereséget szenvedtek. Az egyetlen győzelmüket Tölgyes szerezte, aki döntő szett 12:10-re nyert Vang Hsziao-hszin ellen.

A nyírbátori tehetség egyesben az ifjúságiak között indul. Egy szingapúri és egy amerikai lánnyal került egy csoportba, amelynek mérkőzéseit pénteken rendezik.

Go to top