1-dari-helga

Dari Helga két mérkőzésen három angol lányt győzött le az Örebróban zajló utánpótlástornán, amelyen eddig hibátlan a mérlege.

A svédországi versenyen csak az ifjúsági korú Dari Helga képviseli a magyar színeket, ő viszont mindhárom mérkőzését megnyerte a nyitó napon.

Előbb párosban állt asztalhoz a tunéziai Fadva Garszi oldalán, és az első szett elvesztése után 3:1-es sikernek örülhetett az angol Charlotte Bardsley és Mollie Patterson ellenében. A nyolcaddöntőben egy német, luxemburgi páros várt rájuk (Leonie Berger, Ni Xiaojing), amely már jóval nagyobb falatnak bizonyult, de nem akadt a torkukon, döntő szett 11:9-re nyertek, így már negyeddöntősek.

Egyesben Dari kiemeltként csak este, az egyenes kieséses szakaszban kezdte meg a szereplését, mégpedig egy harmadik angol lány, Jasmin Wong ellen. A szetteket tekintve 3:2-re vezetett Wong, ám Dari kiharcolta a döntő játszmát, amelyet aztán 11:4-re megnyert, ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A szerdai angolos nap után csütörtökön szingapúriak ellen kellene bizonyítania, ugyanis egyesben és párosban is az ázsiai városállam képviselőivel találkozik a következő mérkőzésén.

2019 ITTF JUNIOR CIRCUIT, SWEDISH JUNIOR & CADET OPEN
IFJÚSÁGI LÁNY EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Dari Helga–Wong (angol) 4:3

IFJÚSÁGI LÁNY PÁROS
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Dari, Garszi (magyar, tunéziai)–Bardsley, Patterson (angol) 3:1
NYOLCADDÖNTŐ
Dari, Garszi (magyar, tunéziai)–Berger, Ni (német, luxemburgi) 3:2

Go to top