a-nagy-sportagvalaszto-2018

Magyar rekordot jelentő 95 sportágat űztek egy időben egy helyen a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyen összesen 104 sportágat lehetett kipróbálni. Az egyik legnépszerűbb sportág az asztalitenisz volt.

Mint az a fenti számokból kitűnik, jelentős volt a többi sportág jelentette „konkurencia”, de nem kellett attól tartani, hogy a két pingpongasztal üresen árválkodjon. Folyamatosan 8-10 gyerek állt sorban, hogy odaállhasson kicsit ütni a labdát.

„A toborzás nagyon fontos része az utánpótlás-nevelésnek, és én azt remélem ettől a rendezvénytől, hogy az itt megforduló fiatalokból többen megjelennek majd az asztaliteniszkluboknál. Még nagyobb feladat azonban, hogy megtartsuk ezeket a gyerekeket a sportágban” – nyilatkozta a Merkapt Sportközpontban az asztaliteniszt felügyelő Monostori Péter, a Gödöllői SK edzője, utánpótlás-programvezető.

A pingpong minden korosztály körében népszerűnek bizonyult, az első osztályosoktól kezdve az idősebbekig mindenki ki akarta próbálni.

„Kis csoportokra vagyunk osztva, oda megyünk, ahová a gyerekek többsége menni szeretne, és most hatból négyen ide szerettek volna jönni – magyarázta Szűcs Gyöngyi, a két osztállyal érkező dunakeszi Szent István Általános Iskola tanára. – Az iskolánkban is lehet asztaliteniszezni, és nagyon szeretik a gyerekek, nagyon sokan pingpongoznak. Ez most is megfigyelhető, itt vagyunk már fél órája, és nem tudunk továbbmenni.”

Go to top