eurominichamps-2018

Öt magyar induló jutott főtáblára a franciaországi Schiltigheimben megrendezett Eurominichamp's elnevezésű utánpótlástornán.

Az immár 14 éves múltra visszatekintő versenyen hagyományosan erős mezőny gyűlik össze, gyakorlatilag az újoncok mini Európa-bajnoksága ez, kiegészülve többek között japán fiatalokkal, akik szintén nem rontják a színvonalat.

Az idei versenyre kilenc magyar nevezett (a fiúknál Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz, Lei Balázs és Cseri Ádám, a lányoknál Tanács Nóra, Benczik Dóra, Jakab Orsolya, Molnár Kendra és Müller Evelin) a két korosztályban.

Az Eurominichamp's speciális, több csoportkörös lebonyolítása miatt már az is nagy szó, ha valaki feljut a 32-es főtáblára, ez most öt magyarnak sikerült.

Az U12-es fiúk között Szántosi Dávid az első fordulóban kikapott a negyedikként végző román Iulian Chiritától, ezt követően azonban nem akadt legyőzőre, így a 17. helyen fejezte be a versenyt.

Ugyanezt az utat járta be az egy évvel fiatalabbaknál Kizakisz Georgiosz, akit a bronzérmes francia Flavien Coton kényszerített az alsó ágra. Ott viszont mindenkit megvert Kizakisz, többek között Lei Balázst is, aki az első fordulóban 3:1-re kapott ki Kimura Tomovától. A japán aztán meg sem állt a végső győzelemig (a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben 3:0-ra nyerve), míg Lei huszadikként végzett.

A lányoknál csak két főtáblásunk volt, ők viszont sikerrel vették az első kört a legjobb 32 között is. Az U12-eseknél Tanács Nóra 15. lett, míg az U11-esek között Molnár Kendra a 12. helyet szerezte meg, ezzel ő lett a legjobb magyar.

EUROMINICHAMP'S 2018
A FŐTÁBLÁS MAGYAROK HELYEZÉSEI
FIÚK
2006-os születésűek
Szántosi Dávid: 17.
2007-es születésűek
Kizakisz Georgiosz: 17.
Lei Balázs: 20.

LÁNYOK
2006-os születésűek
Tanács Nóra: 15.
2007-es születésűek
Molnár Kendra: 12.

Go to top