szokolics-sara

A magyar fiatalok három arany-, és két bronzérmet szereztek asztaliteniszben a Moszkvában megrendezett Győztesek Versenyén.

A Győztesek Versenyét minden évben Moszkvában rendezik meg, idén már a kilencedik alkalommal bonyolították le. Ez egy nemzetközi sportverseny, amelyen olyan 7-16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték.

A CSZKA Moszkva sportkomplexumában 14 ország fiataljai mérték össze tudásukat hat sportágban, köztük asztaliteniszben. Pingpongosaink már a nyitó napon színre léptek, nem is akármilyen eredményekkel.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány minden évben kivisz erre a versenyre 20-30 gyereket, akik között ott volt Szokolics Sára is. Ő már két éve is részt vett a moszkvai eseményen, akkor döntötte el, hogy komolyabban kezd foglalkozni az asztalitenisszel. Ennek már látszik az eredménye, a korosztályában ugyanis ő lett az első.

Szintén aranyérmet szerzett Polgár Hanna, valamint Kiss Máté, és a magyar pingpongosok még két bronzérmet is bezsebeltek.

Go to top