ifi-eb-felk-lanyok-2018

Utánpótlás-válogatottainknál már a kolozsvári Európa-bajnokság áll a középpontban, a fiúk után a lányok felkészülésére is ellátogattunk.

Az ifjúsági lánycsapatunk a tavalyi kiesését követően idén a második divízióban szerepel, az elsődleges célja a visszajutás a legjobbak közé. Az utazó keretet Harasztovich Fanni, Dari Helga, Menkő Veronika, Nagypál Márta és Fejős Anna alkotja, utóbbi csak az egyéni versenyszámokban áll asztalhoz.

Fekete Somától megtudtuk, hogy a jövő héten szlovákiai edzőtáborba mennek, ahol a szlovákokkal és a horvátokkal együtt élesítik a formájukat. A szövetségi kapitány fejében már összeállt, hogy kik játsszák majd a főszerepet a csapatküzdelmek során. Valószínűleg közöttük lesz Harasztovich Fanni is, aki a sűrű idényzárása miatt egy héttel később kezdte meg a felkészülést.

„Volt egy egész hetem kipihenni magam, szóval már egyáltalán nem érzem magam fáradtnak, friss vagyok, készen állok a felkészülésre" – mondta az utóbbi időben ifjúsági olimpiai selejtezőkön is edződött Harasztovich.

Ifjúsági lányaink csoportellenfele Luxemburg, Ciprus és Moldova lesz. Dari Helga szerint minden esélyük megvan a továbbjutásra.

„A versenyhelyszín ugyanolyan lesz, mint bárhol máshol, de biztos kijönnek a szüleim és több ismerős is a helyszínen szurkol majd" – beszélt a várható hangulatról a nagykárolyi származású Dari.

A serdülő lánycsapatunk esetében fordított a cél, azaz a bentmaradás. Elsősorban azért, mert fiatal társasággal utazik Lindner Ádám.

„Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge alkotja a csapat gerincét, de ők még csak elsőévesek ebben a korosztályban, a harmadik és negyedik tag, Volentics Anna és Tanács Nóra pedig még újonckorú – mondta a serdülők szövetségi kapitánya. – Jövőre egy rutinosabb csapattal már merészebb reményeink lehetnek."

Lindner Ádám szerint Tölgyes Dorottya az átlagosnál jobb erőnléttel, robbanékonysággal rendelkezik, de még őt is megviselték az intenzív edzések.

„Elég kemények az edzések, a múlt hét nagyon fárasztó volt, le is sérültem sajnos, de most már jobb állapotban van a hátam. Napi három edzésünk van, egyenként nagyjából két és fél órásak, és még este a szervákat gyakoroljuk, így a nap végére eléggé el szoktam fáradni" – számolt be az edzőtábor nehézségéről a nyírbátori tehetség.

Esténként Adamik Csengének sincs szüksége altatóra.

„Egyre jobban megy a játék, de néha úgy érzem, hogy meghalok az edzéseken, mert olyan nehéz – mondta egy mosoly kíséretében Adamik Csenge.Leginkább fejben nehéz bírni ezt. Sok felnőttel játszunk, emiatt nagyobb is a fegyelem."

Go to top