regios-edzes-godollo

Gödöllőn rendeztek tábort első alkalommal a régiós utánpótlásprojekt keretein belül Budapest és a Közép-Magyarország régió legtehetségesebb asztaliteniszezőinek.

Eddig egy-egy napos összetartások alkalmaival találkoztak az érintettek, 11 asztalon, körülbelül 500 db labdával bonyolították az edzéseket. Ez alkalommal lehetőség nyílt egy nagyobb ciklus lebonyolítására, mely nagyszerű időszak volt a mentális, fizikai és taktikai állóképesség fejlesztésére.

Monostori Péter beszámolója szerint több idő volt a fizikai állapot javítására, jutott elegendő idő az adogatás gyakorlására, nyújtásra is. Új elemként úgynevezett motivációs tréninget is beillesztettek az ötnapos programba. Ezeken külön foglalkozta a versenyen, mérkőzésen kívánatos viselkedéssel, az azokra való felkészüléssel, az edzésen elvárt hozzáállással. Külön kiemelték az optimális állapot elérése („üzemi hő”) érdekében teendő feladatokat.

Mindennap négy adag játék volt, három alkalommal végeztek futó edzést a srácok, és ugyanennyiszer jutott idő adogatás gyakorlására is. Mindennap legalább négyszer volt nyújtás.

Három darab soklabdás asztalon dolgoztak az edzők, valamint két edzőpartner segítette a munkájukat, egy edző pedig az asztalok között csiszolta a technikákat.
A tábor utolsó napján házibajnokságot rendeztek. Csoportokból (2 nyert játszmáig) lehetett a felsőházba (8 fő) és alsóházba (14 fő) jutni, majd egyenes kieséses és vigaszágas rendszerben (3 nyert játszmáig) az összes hely kijátszásra került.

A gyerekek nagyon jól teljesítettek a hét során, szépen elvégezték a munkát, egységes közösséggé váltak a végére. A szakmai részen túl emberi oldalról is fejlődést mutattak.
A szervezők igazán hasznosnak ítélték meg az eltöltött időt és a megfigyelhető fejlődési ívet minden egyes résztvevőnél.

Go to top