ifi-eb-sorsolas-2018

A magyar válogatott tagjai már megkezdték a felkészülést a július 15. és július 24. között Kolozsváron megrendezendő ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságra.

A fiúk Győrben kezdték meg a felkészülést a kontinenstornára, többen közülük alig másfél hetes pihenőt követően. Az edzőpartnerekre nem lehet panaszuk, csupa rutinos, nagy játékerőt képviselő pingpongossal gyakorolhatnak.

„Nagy segítség, hogy sokszor átütik a labdát, nem az van, hogy két ütés után már megyünk a labdáért” – mutatott rá a jó edzőpartnerek egyik legfőbb előnyére Both Olivér, aki nemrég még az Extraliga négyes döntőjén vett részt a BVSC-vel.

András Csaba kihagyta a Final Fourt, mivel Kanadában szerepelt nemzetközi versenyen, így ő sem tartott sok szünetet az előző szezon befejeztével.

„Otthonias környezetben vagyunk, kemények az edzések, de mindenki szeret itt lenni. A lábaimban még érzem az utóbbi idők sok versenyét” – mondta az ifjúsági fiúcsapat egyik húzóembere.

Elég nehéz csoportban kell majd helytállniuk, hiszen az Európa-bajnok németek és a tavalyi bronzérmes oroszok is az ő kvartettjükben kaptak helyet. Vígh Zsolt szövetségi kapitány nem eredményekben gondolkodik, hanem azt szeretné, hogy játékosai az Eb-n hozzák ki magukból a lehető legtöbbet.

Az edzőpartnerek között felfedezhettünk egy külföldi játékost is. Nathan Pellissier az ausztrál paraválogatott tagja, a 8-as kategóriában játszik, és Csonka András közbenjárásával került Győrbe.

„Az itteni ifjúsági játékosok sokkal magasabb szinten játszanak, mint az ausztrálok, de a többiek is remek játékosok, így én is sokat fejlődők – mondta Pellissier, aki egy egyesült államokbeli versenyre készül a Rába-parti városban. – Nagyon kedves itt mindenki, próbálnak angolul beszélni, érdeklődnek a kultúránk felől, szóval nagyon jól érzem magam.”

A négy magyar csapat közül az ifjúsági lányok a második vonalba tartozó H-csoportban kaptak helyet, a többiek a legjobbak között bizonyíthatnak.


IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
A MAGYAROK CSOPORTJAI

IFJÚSÁGI FIÚK
C-CSOPORT
Oroszország
Németország
MAGYARORSZÁG
Csehország

SERDÜLŐ FIÚK
A-CSOPORT
Franciaország
Németország
MAGYARORSZÁG
Portugália

IFJÚSÁGI LÁNYOK
H-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Luxemburg
Ciprus
Moldova

SERDÜLŐ LÁNYOK
A-CSOPORT
Oroszország
Csehország
MAGYARORSZÁG
Bulgária

Go to top