mozgas-ejszakaja-2018

Június 16-án immár negyedik alkalommal bizonyított az ország legnagyobb, ingyenes szabadidősport-rendezvénye, a Mozgás Éjszakája. A fesztiválhangulat és a kilátogató 19 ezer, egy ütemre mozduló ember látványa nem hagyott kétséget afelől, hogy a sport valóban boldogsághormonokat termel.

A megnyitón Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és a sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár gratulált mindazoknak, akik ezen a szép nyári estén a pihenés helyett inkább a mozgást választották – ráadásul éppen a focivébé idején, amikor a szokottnál nagyobb a csábítás arra, hogy inkább a televízió előtt töltse az ember az időt.

Az esti mozgásra vágyók 16 sportág közül választhattak, pingpongozni a BME Sportközpontban lehetett.

„Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyien lesznek. Ezt a sportágat szerencsésebb behozni fedett helyre, mert különben például elfújhatja a szél a labdát. Most is fedett helyen vagyunk, ráadásul az alagsorban, ezért féltünk kicsit, hogy nem találnak ide a résztvevők, de amint látható, nagyon sokan vannak, oda kell figyelni, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson" – mondta Szép Gábor, aki az egyik főszervező, Fazekas Péter kérésére érkezett segíteni és koordinálni az eseményt.

Többszörös bajnok is volt tehát a teremben, de a többséget az amatőr játékosok és a gyerekek képviselték.

„Én járok edzésekre, versenyszerűen asztaliteniszezem, de apukám is tud pingpongozni, ezért jöttünk most ide. Szerintem kipróbáljuk majd a tollaslabdát, talán futni is fogunk, a többit pedig majd kitaláljuk" – jelezte Benczik Dóra, a KSI U12-es játékosa, hogy ezen az éjszakán nem „ragad le" az asztaloknál, hanem kipróbál több sportágat is.

Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megemlítette azt a sokszorosan bizonyított tényt, hogy akik rendszeresen mozognak, azok kevesebb időt töltenek betegállományban, várható élettartamuk magasabb, és aktívabbak, illetve produktívabbak a sporton túl az élet más területein is. Legfontosabb feladatának ezért azt tartja, hogy segítsen megteremteni az aktívabb élet feltételeit Magyarországon. Kiemelte továbbá, hogy a világ egyik legszebb fővárosában megrendezett, szórakoztató sportprogramokat felvonultató Mozgás Éjszakája ékes bizonyítéka annak, hogy a mozgás elsősorban örömforrás, nem pedig egy szükséges rossz, amit összeszorított foggal meg kell tennünk.

Go to top